Uppdatering från @alltenligta på Instagram

Den ser inte mycket ut för världen, men är ren MAGI.⁣⁣Dessa zucchiniplättar är busenkla att göra: 100 g grovt riven zucchini, 1 msk vetemjöl, 1 krm salt och 1 lätt vispat ägg per portion. Blanda och stek som pannkakor, ca 0,75 dl smet per plätt.⁣I princip grönsaker och ägg, alltså. Och mina barn äter och älskar det! Det händer aldrig med dessa ingredienser annars. Och när en har kilovis med hemodlad squash att tillgå, så är det en ren vinst för både plånbok och miljö.⁣⁣Receptet är från Ica, som dock kallar dem "Grekiska zucchiniplättar" och rekommenderar tzatziki till. Vilket väl är okej. Men för att göra det hela till något mina barn älskar så blir det hemgjort äppelmos till istället. ⁣⁣#middagstips #barnmat #vardagsmat #säsongsmat #squash #zucchini #hemodlat
Uppdatering från @alltenligta på Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.