En fin lördag

Klockan är halv ett på natten och alla andra sover. Det borde jag också göra. Men jag känner ett stort behov av att begå lite blogg.

Det hinns med alltför sällan just nu, och just det jag helst vill skriva om och bevara för framtiden är de små vardagliga skeendena. Som är en absolut färskvara, och blir totalt platta att skriva om efter bara ett par dagar.

Idag åkte far och mellandotter ensamma till simlekiset i en grannkommun. Vår nuvarande lördagsrutin är annars att lämna hemmet efter frukost, sätta oss i bilen i tre kvart för att först lämna av H hos farmor, och sedan ta med oss tjejerna till simlekis/babysim. (H har haft simskola här på det lokala badhuset, men den slutade för terminen för någon vecka sedan.)

Så L simmar med sin pappa 11:30-12:00, och sedan simmar jag med V 12:00-12:30. Samma simskola, samma lärare, samma pool. Sjukt smidigt. Sedan äter vi alla lunch hos farmor innan vi åker hemåt.

Men. Just nu är vi billösa. B:s alldeles nya bil (rullade från fabrik typ tidigt i höstas) började plötsligt visa konstiga felmeddelanden på väg hem från förra lördagens vattenverksamheter. Och på söndagsförmiddagen började den först larma där den stod i garaget, men var helt död när B skulle stänga av larmet. En vecka senare vet vi inte mycket mer, och lånebilen fick vi bara ha i tre dagar…

B fick låna bil av nästangrannen idag, men alla barnstolarna är kvar i bilen som står på verkstaden, utom en bältesstol och H:s gamla Besafe-stol. Den sistnämnda kan i och för sig härbärgera barn redan från nyfödd, med ett inlägg jag tror vi har någonstans, men det är bara H som är stor nog att åka i bältesstol, så det är H och en av flickorna som kan transporteras samtidigt.

Eftersom jag läst om Montessoriskolans jubileumsfirande i parken lockade jag H med popcorn och ponnyridning, och så stannade han, jag och V hemma när B och L gav sig av på förmiddagen. Redan runt lunch var vi nere i parken, och H var exalterad över att hans förskola var representerad med ett tält med exempel på deras material. Bl.a. ett Duplo-tåg, som han satt länge och väl med. Sedan vågade han sig på ponnyridning för första gången, på världens minsta lilla shettis. Och hoppade hoppborg. Och åt popcorn.


Lyckan var total, och kröntes av en cafélunch med ostfralla, festis och chokladbiskvi. Bara han och jag, och en liten V som låg så snällt i sin vagn nästan precis hela tiden. Vi var ute i fyra timmar, och ett litet gnäll på caféet var det enda som undslapp henne. På caféet sög hon i sig en hel stor Ella’s kitchen-klämmis med risgröt, banan och aprikos – sittandes i mitt knä och utan att jag gjorde mer än höll klämmisen åt henne – utan att spilla mer än en liten fläck på sin dregglis. Det går undan med denna lilla dams matintroduktion, men det ska jag försöka få till ett eget inlägg om. Någon gång. Hoppas jag.

Uppababy Vista Spenser 2019, hårdtestas just nu. Idag som singelvagn med liggdel direkt på chassit, samt ståbräda.

En riktigt fin dag, som avrundades med lite lek i parken på väg hemåt, och sedan fick barnen tidig middag och nattades innan föräldrarna fick grillad entrecôte på ben med hemgjord bea, klyftpotatis och sparris. Och en fantastiskt mumsig Bordeaux.

Hemlagad bearnaise på gång!

Det har varit en jättefin och mysig dag på alla sätt, och jag slogs av hur otroligt lätt det är att ha hand om ”bara” två barn nu när jag varit i trebarnschocken en stund.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.