Mål uppnått!

Det är inte mycket som flyter på för min del just nu, det mesta känns tungt och motigt. Men jag har i alla fall nått mitt aktivitetsmål för andra månaden i rad – ett snitt om en mils promenad om dagen på månadsbasis.

Det blev inte så mycket jämnare fördelat denna månad heller, mest för att jag hela tiden låg före i snitt, och då kunde ”unna mig” en kväll i soffan med gott samvete de kvällar då vädret var som sämst, eller jag som tröttast.

Just nu känns det inte som att jag nått någon positiv effekt alls, men det är nog för att jag känner mig allmänt nere och har en förkylning på ingång. Efter förra månaden kände jag mig både starkare och piggare.

Jag tänker fortsätta med samma mål ett tag till, men ska jobba med att öka promenadtakten och minska antalet ”slappardagar” och hellre låta genomsnittet gå upp istället om jag råkat gå lite extra vissa dagar.

Igår dubbelnattade jag framgångsrikt, med en unge på vardera sidan om mig i dubbelsängen, vilket ju är en bedrift i sig. Och hade då dessutom duschat båda de små liven innan sänggående. (Men middagen var pannkakor från frysen, så det blir nog inget Årets Mamma-pris ändå.)

L ääälskar att duscha, och har – efter Mamma, Pappa, Titta, Katt, Kacka, Brumbrum och Vovve – infogat ”dzjuszja” i sin vokabulär. Hon säger även ”näh” och ”nöhnöh” för näsa och gris, men det är mer förstadier till ord än så länge.

H är inne i någon trotsfas och har helt tappat förmågan att höra oss när vi ber honom om något eller förmanar honom. Det slutar med skrikfest flera gånger om dagen, och jag känner mig usel efteråt. Han blir mäkta upprörd om någon tillsägelse går in, och ”vill inte vara med er när ni säger sådär” eller meddelar att ”ni har förstört mitt liiiv”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.