A christmas rant

Allt är bra här. Typ. Ungarna slåss och river huset, när de inte bara är griniga och gnäller och tjafsar. Båda är mammiga, och mamma vill vara i fred. Men det är väl som det ska vara med en ettåring och en treåring i huset. Typ.

Jag har inte kunnat/orkat/velat/hunnit blogga något över julen. Men nu måste jag bara ventilera lite. Så jag blir av med kliet i fingrarna. Utan att ge mig in i kommentarsfält där en antingen predikar för kören, eller bankar huvudet mot en vägg av faktaresistenta foliehattar och allmänna aparslen.

Folk som börjar städa ut julen nu. Det är för faen jul i två veckor till! Julen efter juldagarna är ju den bästa delen – allt är fortfarande lite sömnigt och går på halvfart, men julstöket och julstressen är över och förbi. Tid att bara få sitta och känna doften av granen, leva på rester och chokladpraliner medan ungarna leker förnöjt (nåja) med julklapparna. Sitt still i båten och SLUTA tjuvstarta med saffransbullar i oktober, julpynt i november och julgran och skinka från första advent! Julförstörare.

Folk som inte vaccinerar sina ungar. Och ännu mer folk som skriver på kommentarsfält om varför de inte vaccinerar sina ungar. IDIOTER! Det svenska barnvaccinationsprogrammer är säkert och beprövat, och även om de flesta friska klarar av barnsjukdomarna utan bestående men så kan det faktiskt gå illa, PLUS att det – framför allt – är en solidaritetshandling gentemot dem som är för unga, för sjuka, för gamla eller allergiska och inte kan vaccinera sig.

Och dessa förbannade algoritmer på sociala medier, som gör att det inte alls är det senaste som kommer upp först i ens flöde. Får upp hundraarton julaftonsbilder på Instagram FORTFARANDE. Gah!

End rant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.