Face to face med Mountain Buggy Terrain

För att bryta av från det allmänna gnället tänkte jag berätta om min senaste barnvagnsuppdatering.

Efter att ha givit min Terrain lite kärlek i form av en ny helsvart klädsel (egentligen till Urban Jungle) blev jag lite sur över att jag inte kunde använda vagnen till L, som ju är det barnet jag oftast går ut med i singelvagn (morgonlämningar borträknat). 

Då kom jag att tänka på att jag ju sett face-to-face sittdel till Mountain Buggy, men hittade ingen sådan att köpa ny, då den verkar ha helt ersatts av den nyare liggdelen som MB säljer, som även kan byggas om till en face-to-face-sits. Och 2000 kr för ytterligare en liggdel till min lilla liggdelshatare var det inte värt att få en face-to-face-sits, som bara kan användas de närmaste 2 kilona.

Men Blocket levererade, och en vänlig kvinna i Göteborg skickade mig en face-to-face i fint skick för några hundralappar. Så nu kan båda barnen åka i båda mina joggingvagnar. Bara inte samtidigt 🙂 (Jag önskar att det fanns någon bra syskonjoggingvagn med bakåtvänt åkande, men tills dess får jag nöja mig med att promenera med båda barnen, och jogga när jag har bara en unge med mig.)Försedd med extra solskydd i form av Outlook Sleep PodLilla L, snart 6 månader, sitter bekvämt i Face-to-face-sittdelenSuffletten är den vanliga, monterad bak-och-fram
Sitsen har en fast lutning, är ganska liten och klarar bara 9 kilo, men jag tänker mig att den borde räcka den här säsongen. Sedan får det bli enbart Bugaboo Runner resten av perioden med bakåtvänt åkande för L.

Jag tänker ju satsa på att komma igång med lite löpning i år, och har börjat lite försiktigt. Lite försiktigare än tänkt, när den hemska vårvintern aldrig ville ge med sig och jag tappade all lust att vara utomhus överhuvudtaget. Men nu i sommar tänker jag träna med Mountain Buggy Terrain och Bugaboo Runner parallellt, för att se vilken jag trivs bäst att springa med. 

Obs! Det är inte rekommenderat från någon vagnstillverkare att jogga med barn yngre än 9 månader, men jag tänker mig att föräldrar själva är bäst att bedöma hur stadiga deras barn och väga detta mot träningens intensitet och terräng o.s.v. Jag är helt otränad sedan förr och är tjock och väldigt långsam. Min bebis är stadig och jag springer på asfalt eller hårt grus utan större ojämnheter. Så jag bedömer det som safe att jogga lite med L.

Och jag kände mig ofantligt hurtig idag som startade förmiddagen med en motionsrunda medan B och H fortfarande sov ?

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search