Veckans trendspaning

Gröna krukväxter verkar väldigt hett just nu. En oproportionerligt stor del av mitt blogg- och instagramflöde handlar just nu om elefantöron, jakten på monstera variegata och facebookgruppen Växtgäris.

Jag brukade också gilla krukväxter. Men jag tycks bara kunna hålla två kategorier av levande ting vid liv samtidigt. Förr var det katter och växter. Nu är det barn och katter. Växterna har mestadels gått hädan.

Katterna knep med liten marginal andraplatsen. Ofta ångrar jag valet. De förbaskade pälsbollarna driver mig till vansinne för tillfället. De vill ut. Fast nej. Det var snö. De vill in. Fast nej. De vill ut. Fast nej. Tittar anklagande. Som att JAG beställt det här vädret. De två ”pratisarna”, mor och dotter, sjunger klagovisor i kör. Den tredje kräks på golvet.

Växter har i alla fall den goda smaken att bara dö lite tyst när en inte orkar med dem…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.