Ny vecka, 34+0

Say whaaat? Har vi gått in i vecka 35 redan? Tydligen har vi det. Bara sex veckor kvar av graviditeten, om vi räknar med att Knyttet tänker födas någorlunda enligt schemat. Mätaren stannar idag på drygt 85 % färdigbakad bebis.

Jag har varit trött, trött, trött, men annars mått ganska bra. Tror jag. Hjärnan är så slö just nu att jag knappt kan dra mig till minnes hur den senaste veckan varit. Vissa dagar har jag känt mig ganska smidig, andra har Knyttet legat och spjärnat så jag inte har kunnat sitta, ligga eller röra mig utan att det känts obehagligt. Halsbrännan har nått nya höjder, men hålls stången med hjälp av Novalucol. Och jag kissade ner mig i sömnen häromdagen då…

Boandet har börjat kännas viktigt, och jag har gjort framsteg med det i så måtto att jag färdigställt vårat vardagsrum, som jag räknar med kommer att vara mitt och Knyttets främsta hangout den första tiden. En liten säng har kommit upp bredvid soffan för de där stunderna då Knyttet kanske inte kommer att kräva att få vara PÅ sin mamma.

Jag har köpt in de sista sakerna som stod på min inköpslista; en babysitterinsats till Stokke Tripp Trapp-stolen, en supersöt fleeceoverall från Polarn o. Pyret, och en extra 7 A.M. Enfant B212-åkpåse har ropats in på Tradera. H har fått en högstol från Ikea att sitta på vid matbordet, så det blir perfekt att låta Knyttet sitta med i Tripp Trapp-stolen. Åkpåsen har jag ju haft en till H, som jag varit supernöjd med, så jag passade på att ropa in en till begagnad så att det finns en till varje barn. Utöver vad som kan tänkas finna kvar efter H (har inte packat upp och kollat storlekar ännu) så har Knyttet i vart fall en fleeceoverall i storlek 0-2 månader och en lurvoverall i storlek 50/56. Sedan borde det finnas lite varmare kläder efter H från storlek 62 och uppåt.

Utöver någon förpackning med yttepytteblöjor tror jag faktiskt att vi har allt hemma nu. En Bugaboo Donkey har jag ju fått slå ur hågen, och vi får klara oss med Thule Urban Glide 2 som enda syskonvagn, och sedan får H åka ståbräda på Bugaboo Buffalo (och senare i Bugaboo Bee3 också, men den har vi ingen liggdel till), eller i separat vagn. Vi kompletterar nog med en ståbräda och babyskyddsadapter till vår Babyzen Yoyo till våren också, så att jag t.ex. kan resa till mormor med båda barnen utan att behöva ha en stor vagn med på tåg och buss.

Kanske vill jag ha ett lite mindre babygym med tjockare madrass än det vi hade till H, men det får nog bli Knyttets första julklapp i så fall…

Knyttet lever runt ordentligt i magen, inte så väldigt många gånger under dagen, utan oftast verkar hen ha 2-3 ordentliga vakenperioder då det knölas runt som tusan därinne en längre stund. Det syns till och med utanpå kläderna hur hen bökar. Däremellan är det rätt stillsamt, bara någon enstaka liten krafsning eller buff.

Knyttets fingernaglar är färdiga (åh, de där små sylvassa sakerna, som tycks växa en halvmeter i veckan!) och hens benmärg har börjat producera röda blodkroppar. Nervsystemet och matstmältningsapparaten är nästan helt färdiga. Det mesta är faktiskt nästan helt färdigt, det är bara lungorna vill ha ytterligare lite tid på sig. Annars är det bara tillväxt kvar. Knyttet är inte längre luden, men täckt av ett tjockt lager fosterfett. Hen är ca 44-47 cm lång, och väger ca 2,4-2,6 kg. Förhoppningsvis har Knyttet varit en snäll bebis och legat kvar med huvudet nedåt som på ultraljudet, även om jag ännu inte känt av några tendenser till att hen skulle ha börjat sjunka nedåt för att fixera sig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.