Äntligen fredag!?

Då var det fredagskväll igen. Inget vin får jag, och att tröstäta är inte heller ett bra alternativ nu när min vårhälsosatsning har… inte gått om intet, men fått lite andra förutsättningar.

Jag som hade startat hälsosatsningen lite försiktigt: tappat nästan 5 kg sedan nyår, minskat midjemåttet med en decimeter, och var sugen på att komma igång med träning nu när det blev barmark och varmare, ljusare kvällar och morgnar.

Nu kommer jag inte att kunna satsa på att komma igång med löpning, som jag hade tänkt göra inför vårruset i maj. Kanske kommer jag att kunna blanda in lite småjogg i promenerandet, men jag blir redan nu andfådd som tusan vid minsta ansträngning, så jag förutspår ingen större framgång med det. Galet att sådant kan komma redan när en bär på ett foster som bara är några millimeter!

Nej, ännu större anledning att komma igång med simningen igen. Det har bara varit så sjukt mycket att göra på jobbet att jag inte haft tid till det ännu, eftersom det knaprar en bit av mina jobbmorgnar.  Men nu MÅSTE det bli av! Alla mina planer på bättre fysiska förutsättningar inför en ny graviditet får nu anpassas så gott det går till att ske under graviditeten. Får försöka leta upp någon gravidvattengympa också, eftersom det hjälpte mig enormt mycket att behålla rörligheten förra gången.

En ska ju inte banta som gravid, men en viss viktnedgång måste jag ändå få till för att orka med livet som gravid småbarnsmamma. Det får bli en mer kontrollerad kost, mycket mer promenader med kanske liite försiktig jogg och mycket simning, helt enkelt. Jaja, jag har ju så att säga fått kniven mot strupen nu, eller i vart fall en rejäl spark i häcken, så det är bara att köra igång!

Sorry för vikt- och träningshets, men det är verkligen så mycket mer än en utseendefråga för mig i nuläget, utan en väldigt viktig fråga för min hälsa. Det är inte bara lite övervikt jag bär runt på…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.