Påskcirkusen

Puh! Då var påsken i princip över för denna gång, tack och lov! Vi har, precis som under alla andra storhelger, fått kuska runt för att alla mor- och farföräldrarna ska få sin beskärda del av H och oss.

På påskafton tog vi tåget ut till farmor, och hade mormor i släptåg. Där vankades påsklunch med alla farbröderna. Först skulle det letas ägg förstås. Även H fick ett påskägg, mest fyllt med påskskum, vilket var omåttligt populärt. Hans stoppade hela munnen full och kom sedan och sträckte fram sitt ägg i förhoppning om påfyllning. Sedan satte vi oss till bords. Efter att ha ätit sill, ägg och gravlax tills det sprutade ut öronen på oss for vi hemåt under relativt tidig kväll. Men innan dess hade H invigt pottan hemma hos farmor med att göra både det ena och det andra. Han sprang runt och ropade ”bahzzz” tills han fick sitta på pottan. Sedan var han vaken hela vägen hem och fick äntligen uppleva lite av tågresan.

IMG_1309

Idag for jag, H och mormor med bussen till morfar och tant G (min pappas fru), där även morbröderna, gammelfarbror A med fru samt mina yngsta kusiner dök upp för middag. Snittar följt av lammgryta trakterades vi, och H var i sitt esse och sprang mest runt och spelade pajas med en hatt som morfar köpt med som souvenir från Madeira. Jag är väldigt glad att vara en del av en ”lycklig” skilsmässofamilj där det inte är konstigt alls att min mamma följer med hem till pappa med fru under storhelgerna. Sen kväll var vi åter hemma, och imorgon är det dags för mormor att åka hem, och för oss att försöka komma tillbaka i vanliga rutiner (och kanske börja sortera saker inför flytten). Förutom att B ska iväg på öppet hus som en släkting till hans mamma håller med anledning av sin 60-årsdag då… Jag och H stannar hemma med undanflykten att han är lite snorig och att det rent allmänt är lite svårt att ha med honom i sådana sammanhang just nu.

IMG_1312

B stolpade nyss in, rödmosig och glad i hatten. Men trött, för han kröp genast uppför trappen och gick till sängs. Han har varit på konsert, och till synes haft rätt kul.

Jaja, jag ska väl själv gå och knyta mig också. Får se om mensen drar igång över natten, det är hög tid för den nu. Den skulle ha börjat i förrgår, men det kom bara ett par droppar blod. Samma sak igår, och inte en droppe idag. Men, men, den har ju inte direkt varit hundra procent regelbunden sedan H föddes, så det är nog inget annat än en liten försening. PMS:ig som som tusan är jag i alla fall i humöret – fräser och snäser åt både B och mamma för allt och inget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.