Helgen i övrigt

Utöver lördagens babysim hände det inte speciellt mycket denna helg.

Mina fredagskvällsplaner på vin och bokläsning efter att barnet somnade byttes ut mot en film på Netflix, chips och en liten flaska julmust som gömde sig i kylskåpets inre. Jag var trött och hade mega-PMS och ville bara slappa. Men det var förstås trevligt det med. Filmen jag valde, ”Picture bride”, var en finstämd men sorglig berättelse om en ung kvinna från Japan som i början av 1900-talet skeppades till Hawaii för att gifta sig med en japansk sockerrörsarbetare.

Lördagen efter babysimmet blev också händelselös. Efter att H somnat kollade jag och B på film, och det blev ännu mer sorgset och direkt tragiskt – ”The mission” från 1986, med väldigt unga Jeremy Irons och Robert de Niro i huvudrollerna. Den handlar om några jesuitpräster som på 1700-talet försöker skydda en indianstam i Sydamerikas djungel ifrån slaveri.

Utan att ge iväg alltför många spoilers så är ingen av helgens filmer lämpliga när en är känslig för att se när barn far illa. Vi fick köra igång några avsnitt av ”New girl” direkt efter ”The mission” för att få upp humöret igen. Kände oss även väldigt tacksamma för att vi har turen att leva på den plats och i den tid som vi gör, där vi kan uppfostra vårt barn i trygghet. Sjukdomar och olyckor kan en förstås aldrig vara försäkra sig ifrån, men det blir nog inte mycket tryggare än vad vi har det här och nu.

Söndagen spenderades lugnt i hemmet. Barnet fick kalkonköttbullar och pasta till lunch, och pannkakor till middag. För att det är skönt att få en dag ibland när maten bara äts, utan bråk och stök. Vi har också slutligen tagit bort babyinsatsen på vår Tripp Trapp-stol, så nu brukar H helt sonika gå ifrån bordet när han känner att han är klar. Då gäller det att vara snabb som en vessla och fånga honom för handtvätt innan han kladdar ner hela huset.

Vi föräldrar provade att laga pulled beef, enligt detta recept. Efter 6 timmar i ugnen kunde vi dra isär köttet i trådar, och äta med tortillabröd, gräddfil, lök och guacamole. Mycket gott! Och väldigt enkelt: ner med köttstycket i en gryta, på med en blandning av ketchup, farinsocker, bourbon och kryddor, skivad lök och hackad vitlök, – skjuts in i ugnen med locket på – och glöm bort i många timmar, dra isär köttet med en gaffel och gojsa ihop med resten i grytan. Men köttet hade nog kunnat bli ännu mörare, så nästa gång försöker vi nog ge det 8 timmar istället.

41CBBB90-8BC0-4D55-AF7F-ED5B9BAF7EA4

Snipp snapp snut, så var helgen slut. Idag ska jag jobba en liten stund, och sedan fara iväg för att hämta barnet på förskolan, och gå förbi matvaruaffären och handla lite mat.

Det blev lite himpavimpa med allt förra veckan, så jag tror att bara 2 av 7 planerade middagar från förra veckan faktiskt blev av. Men det betyder ju att en stor del av denna vecka redan är klar. Det vi redan har i kylskåpet får styra, så det blir tyvärr inget vegetariskt denna vecka. Vi har redan allt hemma utom laxen, och det var det längesedan vi åt, så jag prioriterade att få in ett till mål fisk.

Veckans mat hos oss blir följande:

Lördag är vi hos vänner, och söndagen lämnar jag öppen än så länge.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.