Playdate med morfar. Och VÅR i luften!

Eftersom vi ”vabbar” med en fullt frisk unge har vi fått vara lite kreativa med planeringen denna vecka. (Behöver jag förresten säga att han varit pigg och glad, och även ätit och bajsat helt normalt, hela tiden sedan han blev hemskickad från föris i tisdags?)

Igår fick farmor besök av lilleman, som hängde där en stund när pappan hade möten han inte kunde boka av. Och idag var det morfars tur att ställa upp och assistera med barnbarnet när jag hade ett möte jag inte kunde boka av.

Vi passade på att åka till min arbetsort (tillika morfars bostadsort) redan under förmiddagen. På bussen dit hade en liten tant tyckt att fästremmen för barnvagnen var utmärkt till sin dramatenväska, som stod tillsammans med en annan väska på bussens enda barnvagnsplats. Och dröjde ett bra tag innan hon erkände ägarskapet till väskorna och erbjöd sig att flytta sin väska. Bussen var redan ute på motorvägen och jag svettades. Morr! Ungefär så här glad var jag. (Har jag sagt att det är dags för PMS igen?)

image

H sov i alla fall hela resan, och vi anlände till morfar vid lunchtid. Där blev vi väl trakterade med vildsvinskalops. H åt lite potatis, totalratade morötterna, men åt varje liten gnutta av köttet.

Sedan tog vi en gemensam promenad ner på byn, och där vinkade jag av min far och min son, på tu man hand för första gången. När mitt möte var slut en timme senare möttes jag av två glada pojkar, som hade lekt i parken och matat änderna vid ån. (Jag har gjort en stor grej de senaste veckorna av att spara gamla kex och gammalt bröd i en burk, som jag ritat en anka på, och berättat för H att det är mat till ”kackorna”, just med tanken att det kan vara något kul han kan göra med morfar.)

Bussresan hem var mycket trevligare, för då klev vi på på startstationen och barnvagnen kunde installeras rätt på en gång före avfärd. H sov igen efter att ha inhalerat en grötklämmis till mellanmål. Gladare, men lika svettig (Hej PMS!) var jag på hemfärden.

image

Igår blev det inget bloggat alls. Eller något annat gjort efter jobbet. I sann PMS-anda glupade jag ett Max-mål (med smält cheddardip till pommesen – mmm) till middag, och somnade direkt efteråt när jag nattade barnet.

Jag har i alla fall kompenserat gårdagens matsynd idag, genom att promenera överallt. Två kilometer till bussen, två till pappa, två tillbaka till stan, en till bussen och slutligen två hem. Nio kilometer med barnvagn är väl klart godkänt som motionspass? Och min Mountain Buggy Terrain V3 – jag ÄLSKAR den!

En kan ta vissa förtretligheter, som att det är TVÅ remmar som måste spännas/lossas för att höja/sänka ryggstödet, att bygeln förvisso är swing-away men måste knäppas på och av runt själva chassiröret på ena sidan (alltså inte knapp-öppning som på Bugaboo), och att tyget i suffletten känns som skidjacketyg, när den RULLAR SÅ FANTASTISKT J-VLA BRA! Även med de mindre cityhjulen i bak äter den alla ojämnheter utom de högsta trottoarkanterna like it ain’t no thang, bara att köra rakt på, en behöver inte ens poppa framhjulet, den vänder på en femöring, och går att navigera kvickt bland folk med bara en hand. När jag går med den känner jag inte ens att jag knuffar en vagn, jag bara håller händerna framför mig och går. Inte ens i uppförsbacke blir den tung. Rull, fjädring och styrbarhet i absolut toppklass!

Och dagen idag – vilken dag att vara ute och gå på! Solen sken, fåglar kvittrade och vintergäck blommade längs vägen. Folk var ute och flanerade, och alla log sådär dumfånigt vårrusigt som vi gör här i norr när vi börjar ana vinterns slut. Tjoho! Tänk att lite sol som värmer på nästippen kan framkalla äkta lycka…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.