Helgen

Helgen är förbi, och vi laddar (förhoppningsvis) för en ny jobb- och förskolevecka, efter att nästan hela förra veckan försvann i sjukdomsträsket.

Vi var på babysim igår, varvid H plötsligt tyckte det var så kul att åka rutschkana ner i vattnet att han sträckte ut armarna mot instruktören. Vilken skillnad på bara en månad!

Sedan plockade vi med oss morbror W hem på lunch, eftersom vi var hundvakter över helgen och inte ville lämna farmors labradortik Mimmi hemma själv så länge. Katterna har hållit sig på övervåningen och surat hela helgen.

H har varit hur glad som helst över att ha hunden på besök. Hunden är inte fullt lika entusiastisk, eftersom det är en ganska omild behandling hon får utstå. Plus att hon är en riktig attention junkie och är så sotis på H. När hon inte ens fått vara i fred på sin filt som vi lagt i ett hörn har hon visat framtänderna. Den signalen har dock lilleman inte förstått, så vi har fått lyfta bort honom mest hela tiden.

I förmiddags var vi ute i finvädret och söndagsspatserade med barnvagn och labrador och kände oss som en typisk barnfamilj (på ett bra sätt). Efter lunch var vi ute i trädgården och lekte lite också.

På kvällen åt vi söndagsmiddag på Bockholmen med B:s familj. Ett fantastiskt trevligt koncept med trerätters som serveras som en riktig söndagsmiddag, på rustika serveringsfat där alla vid bordet får slåss om godsakerna. Precis som hemma, fast ingen behöver laga mat eller diska. Idag var det bröd, chark, oliver och kronärtskockssallad med ost till förrätt, som följdes av kyckling med potatispuré, bakade palsternackor, champinjoner och en brunsås med smak av rosmarin, och sedan kröntes middagen av en créme brulée. H var trött, men hanterbar. Föga överraskande petade han mest i maten. Tills brûléen dukades fram, för då satt han och sträckte fram sin sked för påfyllning mest hela tiden.

Nä, nu blir det krama kudden, för imorgon måste jag vara tidigt på jobbet så att jag hinner jobba lite före hämtning och veckohandling. Vi  har fått till en planering för den närmsta framtiden, innebärande att jag hämtar på måndagar och onsdagar. Det öppnar upp för motionssim för mig på tisdag och torsdag morgon, så att jag kan kompensera en senare jobbstart med att stanna lite längre på kvällen de dagarna. B lämnar alla dagar (jag gör det bara vid behov) och hämtar på tisdag och torsdag. Fredagshämtning turas vi om med.

Måndagar blir ny matplanerings- och handlingsdag för mig. På måndagsförmiddagen kommer mejlet med veckans erbjudanden från Coop, så jag kan väga in det, och göra planeringen på jobbet (hey, jag är min egen chef, jag får det!) och sedan handla direkt efter hämtning. Coop ligger precis vid förskolan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.