Flax! Och vadhållning inför BVC

Igår när jag kom hem efter förskolehämtningen hade jag tänkt sätta igång det trista arbetet att spärra alla mina bankkort och mitt nationella id-kort. 10 dagar utan att ha hört något var nog – det skulle inte bi upphittat, eller var upphittat av någon med mindre ärliga intentioner. MEN: i brevlådan låg ett kuvert från MTR Hittegods. Och de tror de har något som är mitt! Det kan inte vara annat än plånboken. Hoppas, hoppas att allt är intakt.

Min älskade unge har också varit frisk hela dagen, och trots att jag var sen hem hann jag både leka, läsa och natta. Låg och tittade på hans profil i sovrummets halvdunkel och nästan dog av att något kan vara så vackert som han.

I morgon är det dags för 18-månaderskontrollen, och jag är så nyfiken på hur han vuxit.  Jag gissar på 84 cm och 13,2 kg, och B tror 84,5 cm och 12,9 kg. Game on!

Och hur har det gått med talet? Nja, han använder mest samma ord/ljud för flera olika saker. ”Kah” eller ”Kahkah” betyder kaka, anka, jacka, katt och macka (och Makka Pakka, förstås). ”Pah” eller ”Pahpah” betyder pappa, trappa, lampa och apa. ”Mah” eller ”Mahmah” betyder katt och mamma. Mamma, pappa och kaka är de enda ord som verkligen sitter och uttalas rätt i sin helhet. ”Duhduh” för tutte (och napp) och ”töhtöh/tehteh” för törstig eller vatten (lite oklart det där…) är konsekvent använda, men kan kanske inte kan klassas som riktiga ord.

Måste. Sova. Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.