Trysil dag 1 och 2

Vistelsen här i Trysil flyger snabbt förbi. Efter ankomsten på söndagskvällen fick vi en sen middag, och när barnet vaknade dagen efter märkte vi i skräck att klockan var halv tio.

Det blev språngmarsch till frukosten, som vi med nöd och näppe hann med. Därefter följde ett par timmar med försök att få barnet att sova middag, med försök att söva i sängen, och därefter i vagnen. Vagnspromenaden var lovande först, och H sov n-ä-s-t-a-n, men när vi vände kom det horisontella snöfallet så olyckligt att han fick vass snö i ansiktet. Han grät, och jag förbannade mig själv som glömt regnskydd.

(Jag köpte inget tillhörande Mountain Buggyn, för det ingick inte och var i klarplast, som tar så himlans mycket plats. Vårt Tullsa-regnskydd i nylon, som jag haft till Bugaboo Buffalo, går nätt och jämnt på, men lämnar lite för stor lucka i fram på grund av den breda suffletten. Kanske blir det äntligen av att jag beställer ett regnskydd från Tinkafu, som verkar passa perfekt till Terrainen.)

Efter ett helt fruktlöst försök att söva junior genom att rulla barnvagnen i korridorerna fyllda av stojiga danska barn återvände jag till hotellrummet, drog för gardinerna och brottade ner ungen i sängen, varpå han till slut sov. Och sov och sov. I två och en halv timme innan han väcktes av lille E, som saknade sin kompis. Sedan blev det inte mycket mer av den dagen. Eller, jo, vi vuxna satt uppe alldeles för sent och drack vin, bourbon och fireballshots. Det kändes i huvudet igår morse.

Igår hann vi med desto mera; jag tog en promenad med Mountain Buggyn uppför fjället. Den rullar som en dröm, den vagnen. H sov hela turen, fortsatte sova utanför fönstret när jag mötte upp skidåkarna för en öl i baren och sedan återvände till rummet för lunch.

image

Därefter blev det både pulkaåkning och bad innan middagen som vi avnjöt på restaurangen. B fyllde år, så vi tänkte lyxa till det lite.

Det började dåligt med en trött och hungrig gnällig treåring, och en hungrig ettåring på bushumör. Men det gick till slut bra, med en mätt treåring som somnade i sin mors famn, och sedan sov sig igenom middagen liggandes på en stol med huvudet i mammans knä, och en ettåring som glatt åt korv och pommes frites och var ganska rimlig.

Maten var överraskande bra, restaurangen har helt klart ambitioner. En inledande variation på sik uppbyggd i en kaffekopp (gravad sik, crème fraiche, sikskum, sikmousse och en topping av crunch gjort av danskt rågbröd, samt sikrom) följdes av ren med skysås, stuvad brysselkål samt lingon i två varianter (inlagda och torkade) och champinjoner i två varianter (knaperstekta och mjuka). Det är så bra när god mat också har den extra dimensionen med olika strukturer. Vi avslutade med kaffe, grappa och bubbel på rummet, och männen i sällskapet gav sig till och med på bourbonen på nattkröken. Vis av dagen innan skippade jag nattsupen.

Nu är det dags för frukost och sista dagen här i Trysil. Idag ska jag kanske ge mig på att åka lite skidor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.