Zombiemorsan och barnvagnsnytt

image

Jag har nyss återvänt från de döda. Eller nej, det är bara som det ser ut efter att ha nattat ett stycke barn i cirka en och en halv timme.

Den tjusiga frisyren har barnet ordnat. Innan jag lade mig i sängen är jag ganska säker på att hela barret var instoppat i en prydlig fläta.

I en och en halv timme har telningen vridit och vänt på sig samtidigt som han försökt dra av sin mamma varenda hårstrå på huvudet och nypa henne i kinderna med sina tår.

Nu snusar han ä-n-t-l-i-g-e-n sött på kudden (utan att ha ammat, woop woop!), och jag har fått en kopp kaffe, dragit på mig en luvtröja och krupit upp i favvofåtöljen.

Idag har jag fått två efterlängtade mejl, som gör att jag sitter och bara myser samtidigt som jag är sjukt otålig. Jag har paket på väg från både Bonti och Köpbarnvagn.se. Och det är inga små struntpaket, utan två helt nya barnvagnar!

Jag har beslutat att rumstera om i barnvagnsparken. Yoyon åkte ju förra veckan, och snart ska nog även Buffalon få lämna oss. Min Bugaboo Bee3 Van Gogh är den enda som blir kvar av det gamla gardet.

H börjar bli större, och kommer alldeles snart att kunna sitta enbart framåtvänt. Han går på förskolan hela dagarna, och en framåtvänd sittvagn av något enklare modell känns lämpligare att ha stående utanför förskolan än den dyra och hyfsat stöldbegärliga Buffalon.

När vi är hemma används vagnen mest för långpromenader och liknande ”friluftsändamål”. Vilket Buffalon förstås är rätt bra för, men jag skulle ju gärna ha en vagn som det går att springa med också. Och det gör en INTE med Buffalon.

Ju större H blir, desto mindre gillar jag också den ergonomiska sittdelen på Buffalon. Att ha en liten en som just lärt sig sitta i den sortens skålade säte kändes väldigt bra och ombonat, med sittdelen i det halvlutade läget. Det upprätta läget för ett större barn är inte lika klockrent, och jag har sneglat mer och mer på vagnar med vanlig sittdel och plant liggläge. Och hur mycket jag än gillat att pimpa Buffalon med diverse tillbehör – kan jag se H, nästan två år, sittande under den ljusblå solsuffletten i sommar? Nej, det är dags för en mer renodlad ”storbarnsvagn”!

Slutligen har jag svårt att se att vi skulle använda Buffalon med liggdel till ett eventuellt barn nummer två, utan då skulle vi nog ha en syskonvagn, och Buffalon ändå bli redundant. Så den får lämna oss till fördel för en bra förskole-/motionsvagn. Jag har varit väldigt nöjd med den, men jag ser inte att den har någon framtid i vår familj, oavsett hur familjen kommer att se ut i framtiden.

Och vad blir det då? Jo, en Mountain Buggy Terrain V3 i den gul-grå-svarta färgen ”Solus”. Den har så många bra funktioner som jag är nyfiken på, och sedan är det en sportig vagn som känns mer rätt för ett barn som börjar bli stort och en mamma som vill röra på sig mer.

Jag har ingen tidigare erfarenhet av märket Mountain Buggy, så det är lite grisen i säcken, men jag har läst mycket positivt, och företagets hemsida känns väldigt seriös och tillitsframkallande. Jag beställde vagnen från Köpbarnvagn.se, som hade det helt oslagbara priset 5 895 på den, jämfört med ca 7 000-8 000 kr på andra nätbutiker.

Den andra vagnen? Jag kunde så klart inte låta bli att beställa en Babyzen Yoyo+, den nya och förbättrade modellen av den lilla resevagnen. Högre maxvikt, större varukorg och möjligheten att få den i färgen ”Sand” kunde jag inte motstå. Jag förhandsbokade på Bonti, och blev enormt positivt överraskad när leveransaviseringen kom idag, nästan en hel vecka före utlovat första leveransdatum.

(Obs, jag är helt osponsrad på alla sätt och vis och berättar bara om det jag faktiskt köper av egen fri vilja och betalar ur egen ficka. För att jag har fått någon sorts barnprylspsykos eller nåt, och tycker det är sjukt roligt att leta efter den perfekta vagnen/bärselen/whatever till olika åldrar och ändamål.)

Med lite tur kommer båda vagnarna imorgon, annars får jag ge mig till tåls tills på torsdag.

Nattinatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.