Struligt. Men mamman har nya skor…

Det är lite struligt med H nu.

Han vaknar om natten och skriker sig blå om han inte får tutte. När han får det är han i bästa fall nöjd en stund, och somnar om och sover ytterligare någon timme innan det är dags för gråt igen. I värsta fall ska han ligga kvar och snutta och snutta och snutta, för att sedan kasta sig bakåt och vråla så fort hans arma moder behagar försöka sträcka på ryggen bara lite grann, eller hindra honom från att gröpa i hennes ansikte med naglarna eller slita i hennes hår. Jag gissar att han inte är nöjd med den lägre produktionen som naturligtvis blivit resultatet av att jag försöker trappa ner amningen till en eller ett par gånger per dygn. Hade jag vetat att det skulle bli så här mycket misär och bråk ändå hade jag ju lika gärna kunnat sluta cold turkey…

Sedan är det generellt mycket vilja och temperament just nu. Stora utbrott över allt och inget. Ibland går det att räkna ut varför han är arg/ledsen, ibland inte.

Imorse blev jag sen till jobbet för att han vaknade innan jag hunnit smita ut, och jag hade inte hjärta att bara ignorera hans gråt där han stod bakom sovrumsdörren, medan jag stod i badrummet och försökte vara tyst som en mus, i förhoppningen att han skulle somna om. Väl uppe var han ändå glad, bara han fick hänga med mamman.

Han sprang och kramade om mig när jag kom hem från jobbet på kvällen, åt spaghetti med köttfärssås med stor glädje och somnade utan större åthävor efter en dusch. So far so good. Men jag misstänker att natten/småtimmarna blir bråkiga inatt igen.

Jag hämtade paket hos postombudet på vägen hem. Till mig själv för en gångs skull. Nya skor, som alltid gör mig lite glad. Förmodligen för att samma storlek passar oavsett omfånget på min mage.

Fina springskor (terränglöpningsskor till och med, januarientusiasmen håller i sig än!):

IMG_0482

Och nya mörkbruna vår/höstboots i skinn med snygg nedvikbar lammskinnskant:

IMG_0484

Halva priset på Ecco var det, och jag är väldigt nöjd med mina fynd. Springskorna var riktigt sköna, och jag hoppas de kommer att komma till användning i spåren när snön försvinner. Och stövletter med en liten klack till våren!

Nä, nu ska jag hänga en tvättmaskin, och sedan kasta mig direkt i säng. Måste sluta nattsudda på vardagarna, hur lockande egentiden efter att H somnat än är…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.