Efter-frukost-myset

image

Idag är vi lediga, jag och H. Sov till 8, och har haft långfrukost. Med obligatoriska matbordskonflikter om att en inte får hjälpa honom med något och att han vägrar sitta i stolen. Undrar om det är trotsåldern som börjar ge sig till känna redan?

Långpromenad i vintersolen och inköp av godsaker till fredagsmiddagen står på schemat. Och lite iordningställande hemma (i mån av tid och ork).

Men först lite efter-frukost-mys, med barnet i knät som tittar på favoritavsnittet från ”I drömmarnas trädgård” – ”Igglepiggles tiddel”. Jag kan tjuvfippla med mobilen bakom hans rygg, samtidigt som jag tankar lite gossegos. Double win.

Imorgon ska vi börja på babysim igen. Vi går om steg 2, och H lär väl vara närmare året äldre än de andra ungarna. Men det skiter jag i, för jag vill verkligen ta igen det vi gick miste om förra året, när förra babysimmet slog igen mitt i terminen. Så åtta lördagar framöver blir det plask-och-sim på förmiddagarna, med bonusen att nya babysimmet ligger på lillebrors gata, så vi kan passa på att få en lunch med morbror W efter simmet.

Nej, nu har H hoppat ner och lekt tyst och snällt med sina Brio-tåg en stund, och en viss odör har börjat sprida sig i rummet. Dags för blöjbyte!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.