Samma visa, år efter år.

Onsdagen den 14 januari förra året skrev jag det här inlägget. Idag är det onsdagen den 13 januari. Idag har jag:

  • Köpt tidningen ”Smart mat” med (förvisso superinspirerande) nyttiga recept.
  • Köpt och ätit Paulúns supergröt till frukost. (Blåbär/hallon/vanilj, färdig burk. Ingen höjdare.)
  • Köpt och ätit Paulúns superlunch till lunch. (Riktigt god soppa med kyckling och sötpotatis.)
  • Öppnat MyFitnessPal och loggat dagens mat för första gången på länge. (Jag undviker det så klart när jag vet att jag ätit mer än jag borde.)
  • Städat undan julen på kontoret, och ställt fram en skål med frukt. (Bredvid godisskålen.)
  • Lagt årets första fröbeställning på Impecta. (Chili, paprika, penséer.)
  • Googlat fram artiklar om att odla grönsaker på liten yta.
  • Funderat på om jag ska göra en satsning på att i vart fall småjogga Vårruset i år.

Det är samma sak varje år, och uppenbarligen är det ett par dagar in i första ”vanliga” veckan det sker. Jag börjar drömma om att i år blir året. Året då jag äter hälsosamt och tränar regelbundet. Året då trädgården prunkar i allsköns blomster och trädgårdslandet fylls av hemodlade grönsaker.

F725DF35-D2C1-41B1-B1B8-290AA41B0DB6

Trots att jag vet hur det brukar bli bubblar jag av okuvlig entusiasm och förhoppningar. Till och med efter att ha kommit ihåg och letat upp förra årets inlägg, och med förra årets facit i hand (skördade ett par squash och lite ruccola, tränade knappt och blev exakt noll gram lättare och inte ett dugg starkare eller uthålligare).

Men i år kanske verkligen blir året? Och slutar en hoppas och försöka så händer garanterat ingenting.

Det var första gången jag köpte tidningen ”Smart mat”, och jag blev verkligen positivt överraskad. Massor av recept på nyttig, men god, mat. Även dryckestips på alkoholstinna drinkar snarare än gurkvatten, och relativt befriad från pekpinnar och bilder på smala, snygga kvinnor som skrattar åt sin roliga sallad. Bara glad och matintresserad inspiration. Framsidan pryds av ett par löparbyxetäckta underben och fötter med löparskor och någon sorts burk med nyttigheter i, och rubrikerna är bl.a. ”Din bästa matvecka”,”39 fräscha recept”, ”Boosta ditt immunförsvar i vinter!” samt ”34 sidor löpning!” Det sistnämnda var i tidningens bakre del, upp-och-ner-vänt och kunde lätt skippas om en inte kände för att läsa det.

Men avsändarens trovärdighet blir lite sisådär när tidningen är någon sorts systertidning till ”Women’s Health”, och har ett antal sidor reklam för just den. Och detta, det är en typ av tidning jag inte skulle ta i med tång. En lättklädd, mager kvinna på framsidan som sitter i en till synes obekväm ställning i alldeles för höga och smala klackar. Rubriker som ”Snygg rumpa- 3 lyft som gör skillnad”, ”Ät hett, bränn fett!”, ”Perfekt hy, någon? Proffsens bästa knep”, ”Vinn – och ligg, WH:s sexiga sällskapsspel för 2”, ”Köpstopp! Sluta shoppa börja spara”, ”Släpp loss bohemen i dig – Vinterns mode”. Snälla. nån. Detta går fetbort för mig.

Och, nej. Jag kommer inte att börja nöta kilon och kalorier här i min blogg heller. Men jag ÄR gravt överviktig, äter för mycket och rör mig för lite. Jag vantrivs i min egen kropp och försöker mest glömma bort att den finns överhuvudtaget. Detta måste jag försöka ändra på, om inte annat för H:s (och eventuella kommande syskons) skull.

Så kom igen 2016, vi gör ett nytt försök!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.