Magiska förskolan

Jag ÄLSKAR att H är tillbaka på förskolan. Mest för att H älskar förskolan. Och för att det gör sådana underverk med honom.

Andra dagen för terminen. Han rusar iväg till matsalen så fort han kommer innanför dörren, slänger sig i famnen på fröken N. Sätts i en matstol och vinkar iväg pappan.

Kramar pappan när det är dags för hämtning på eftermiddagen, men utan någon märkbar lust att gå därifrån.

När jag kommer hem börjar han kinka lite efter tutte, men avleds snabbt när han får sitta i min famn och se vad som finns på spisen. Får börja med delar av middagen i förväg, och äter väldigt glatt kikärtor i tomatsås och bulgur.

(Vi håller då på att laga ”Ljummen bulgursallad med kikärtor och avokado”. Receptet var middagstips i DN häromdagen med receptkälla Allt om mat, men ingen av dessa tidningar hade det på webben. Jag hittade det tillslut här. Supergod och mättande vegomiddag.)

Han sätter i sig en massa kikärtor och bulgur, vill ha mer, äter två (!) ägg när dessa är färdigkokta. Glad i hågen vill han sedan ner, och leker på egen hand med ett par yoghurtbägare i plast med lock för müsliförvaring, som jag fått på köpet i mataffären idag. Vi får äta upp i lugn och ro.

Lite gråt blir det när han bärs iväg av B för att spolas av, och när pappan skrämmer honom med den nya upplevelsen hårföning, men efter duschen är han glad när jag kommer in i badrummet. Jag får klippa naglarna på honom utan protester.

Vi lägger oss ner i sängen och han leker med mitt hår och är supersömnig. Och efterfrågar inte tutte! Detta har nog aldrig hänt förut, och han har nu inte ammat sedan kl 05 imorse. Jag kan tänka mig att han vaknar och är sugen frampå småtimmarna. Men en gång per dygn? Det kan jag leva med, och det är ett stort steg mot att avsluta amningen.

Hoppas han får vara frisk ett tag nu, bara.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.