En bättre dag!

När vi var nära att knäckas vände det, tack och lov! Barnet vaknade imorse och var ganska glad. Åt yoghurt, bröd och ägg till frukosten, och somnade sedan middag på mig i soffan framåt lunchtid. Utan att amma! Han bara kröp upp i famnen med en napp i högsta hugg och…somnade. Jag slumrade med honom en liten stund, och hoppade sedan upp i en fåtölj och fick dricka kaffe och läsa ”Gård & Torp” i fred.

Han ammade förstås en vända när han vaknade istället, men det var enda gången idag. Först var han dock tvungen att tjuta lite över att det låg en katt i mitt knä när han vaknade, och genast komma över och knuffa bort sagda katt. Lite svartsjuk är han…

Till lunch slank gårdagspannkakan ner med hyfsad entusiasm, och han har varit ganska…rimlig. Hela dagen. Nästäppan har släppt, så det var nog den som var boven i dramat. I kombination med att vi nog fått ett barn med en rejäl portion vilja och envishet, och ordentligt temperament.

I förmiddags kom jag på att jag glömt packa upp en påse skumtomtar som jag tagit hem till B från jobbet. Han gillar sådana. Det gör varken jag eller kollegan. B hällde upp dem i en skål på diskbänken, och jag noterade hur H noterade prasslet från påsen och att något låg i skålen. På kvällskvisten, medan vi höll på att göra oss i ordning för att gå till affären, kom vi plötsligt på ungen stående på en stol och smaskande på en nytjuvad skumtomte. Hela dagen har han hållit skålen i minnet, och bara bidat sin tid…! Hur han ens fattat att det var något gott är obegripligt.

Jag gick sedan och handlade med H i vagnen, medan B fick lite tid till att städa sitt arbetsrum. (Det fick han förra helgen också, men inget synbart har skett ännu.) Veckans mat blir quiche lorraine på julskinke- och cheddarostrester och grönsallad, mikroångad torskrygg från Findus med pressad potatis och broccoli, ugnsbakad lax med ris, teriyakisås och broccoli, och vegetarisk ärtsoppa (från ”korv”) och pannkakor. En ganska lat och oinspirerad vecka, som inleds med stängd förskola på måndagen, men sedan kanske inviger #vardag2016, med två arbetande päron och ett förskolebarn. Fredagen lämnar vi öppen matmässigt.

I mataffären passade jag på att plocka upp en babypulka till H. Han växer nog inte i något annat denna vintersäsong. En grön Stiga Cruiser, och han fick sin första pulkatur hem från affären. Det kändes i hela kroppen att skjuta en barnvagn med matkassar med ena handen, och dra en pulka med 12-13 kilo barn i med andra handen. (Det medföljande snöret till pulkan var dessutom überkort.) Vi lekte lite i snön när vi kom hem. H:s första direkta upplevelse av snö. Han sprang runt som en liten berusad krabba, med armarna utåt och tummarna uppåt som små krabbklor (tjockvantar som hans mamma inte riktigt förmådde få på ordenligt – hur ska en få ut tummen rätt när en inte ens kan känna den?), och drattade på ändan hela tiden. Utom när han plötsligt bara vek sig framåt och stod som ett upp-och-nervänt V med hjässan i snön.

image
Första pulkaturen, första snöpromenaden. Och en ertappad skumtomtetjuv.

Farmor har köpt ännu en Migsi-overall från Didriksons, i strl 80. Tur det, för den jag köpte i strl 90 är verkligen jättestor, och får nog sparas till nästa vinter. Den här mörkblå har innertyg i samma underbara guldockrafärg som den större overallen har på utsidan. Lite mörk för min smak är den här egentligen, men given häst och allt det där…

H sover, och vi har fått en köttbit med en gudomligt krämig och vitlöksstinn potatisgratäng och ett par glas barolo. Lite av en ta-igen-middag efter den miserabla helgen. Nu kaffe med en liten slurk rom vid sidan av innan en dusch och sovdags. Söndagslyx när den är som mest välförtjänt (eller i alla fall välbehövlig).

2 thoughts on “En bättre dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.