Feber, inne på tredje dygnet

IMG_0264

Jahapp. Idag var inte dagen då vi återgick i vardagslunken med jobb och förskola.

En snabbvisit på kontoret på förmiddagen, sedan avlösa pappan hemma. Spenderade FEM timmar på rygg i soffan med barnet som ville amma-ha napp-gråta-amma-rivas-gråta-napp-amma-luggas-gråta-amma-halvslumra i fem minuter och börja om. Hejdlös gråt om han inte fick ligga på mig som ett litet plåster.

Feber runt 39,5-40,5 grader, rosslig men inte så hostig. Ej snorig. Röd om kinderna. Vaken och alert, men gnällig och vill bara vara i famnen. Omtag på den drygt månadsgamla virusinfektionen, som vi trodde äntligen lämnat oss förra veckan, eller ny infektion, det är frågan?

Ringer nog VC imorgon om inte febern ger med sig under natten. Tre dygns rätt hög feber med en helg kommande gör att det nog bör kollas upp om det inte blir bättre till imorgon.

Och jag orkar inte hålla fasaden som en alltigenom vän moder när han vill vara PÅ mig hela dagar i sträck. Tidvis blir jag irriterad och less och skjuter undan honom en stund så jag kan sitta upp och dricka lite kaffe eller vatten. Han gråter och gråter. Jag får dåligt samvete och undrar om han blir helt förstörd av att bli avvisad av mamman när han är ledsen och sjuk. Men jag orkar bara inte ligga som en mjölkrobot och bara gullegulla hela dagar! Det bara kryper i kroppen på mig till slut. Jag blir rastlös och får panik av att inte få ha min kropp i fred en enda sekund.

Varje måltid sitter han och bara tokgråter vid bordet tills han får komma tillbaka i min famn igen. Inte ens äta får jag göra. Han sover inte middag utan bara halvslumrar korta stunder på mitt bröst. Håller fast mig i håret och märker direkt om jag försöker smita iväg på toaletten eller in till köket för att hälla upp en kopp kaffe. Gnällgråter. Gråter. Gråtgnäller. Gnäller.

Och det är så synd om honom, men fy f-n vad jobbig han är! En del av mig vill bara krama och krama den lilla stackaren. En annan del vill springa ut i snön och bara vråla rakt ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.