Äntligen mens!

Jomenvisst, nu är den här, min gamle vän! När graviditet väl var helt uteslutet blev väntan riktigt seg, men på dag 40 dök Fröken Röd upp, och har sällan varit så efterlängtad. Då är förhoppningsvis allt tillbaka till det normala igen.

Och när en har mens får en baka kaka. Det är sen gammalt. Jag testade ett nytt recept jag hittat på Pinterest – Banana Blondies. Smeten med brynt smör, rårörsocker, vanilj och banan var så vansinnigt smarrig att själva kakan blev lite av en besvikelse. Frostingen blev mest bara söt, tycker jag.  Jag tror dock att jag borde ha använt ljust muscovadosocker när receptet sa ”light brown sugar”. Jag hade inget hemma, och körde på Saltå kvarns rårörsocker istället. Jag har för mig att muscovado smakar lite mer. Sen var det ett amerikanskt recept, så det blev – inte oväntat –helt sjukt sött. Äntligen fick jag också användning av min amerikanska måttsats med 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup och 1/4 cup, som jag köpte till mig själv i spontan julklapp när vi var på Clas Ohlson och letade julgransfot (förgäves). Det blir lite lättare att testa recept från Pinterest när en slipper konvertera mått hela tiden.

image

Vi fick lite fika medan gossen sov middag i alla fall! Han är annars helt sjövild just nu; klättrar på möbler och står och hoppar i fåtöljer och stolar. Humöret är väldigt ombytligt, och mammigheten total. När han vaknade från sin middagslur i soffan satt jag i en fåtölj med en katt i knät. Han gick genast upp och knuffade ner katten med bestämda rörelser.

Men han har verkligen börjat gå att kommunicera med på ett annat sätt nu. De senaste dagarna har han börjat berätta med tecken att saker är varma, och att skaka på huvudet för nej, och verkar faktiskt kunna förstå när vi frågar honom olika saker. Han säger pappa ofta, omväxlande ”baba” och ”papa”.

Vi var lata till middagen och testade ett halvfabrikat som överraskade riktigt positivt, ”Ångande goda” torskryggfiléer med citron- och persiljesmör från Findus, som tillagades i sin ångpåse i micron i 4 minuter. Perfekt tillagad torskrygg på 4 minuter, och inga konstigheter på ingredienslistan utom något emulgeringsmedel. Smöret var faktiskt smör, och priset helt okej på under 150 kr/kg. Hemgjort potatismos och kokt broccoli till gjorde måltiden komplett. De här kommer jag att fylla upp frysen med! Mest broccoli och bara lite pressad potatis till istället så blir det en hyfsat sund och god vardagsmiddag på under 20 minuter. Me like.

Just nu nattar B, och jag undrar om han inte somnat däruppe? Jag får nog gå upp och kolla. Eller så dricker jag upp resten av middagsvinet själv. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.