Det tar sig. Julen del 2.

Annandagen började – helt i stil med hur vår jul sett ut hittills – med att jag lyckades tappa kannan till kaffebryggaren i golvet så att den gick i tusen bitar. Jag svor och förbannade den här så kallade julen, vresig som bara den utan morgonkaffe.

Som tur är har B en espressomaskin, så han fick slänga ihop ett par capuccino för att säkra koffeintillgången. Jag är dock en riktig bryggkaffemänniska, så sån där mjölkdryck fungerar bara som nödlösning. Ren espresso är väldigt gott efter maten, men en kopp espresso går ju inte att sitta och krampaktigt krama med båda händerna om morgonen, som vore den en drunknandes livboj. Så som en kan göra med en kopp svart bryggkaffe.

Men efter detta lilla missöde fick vi en riktigt fin annandag. Vi mötte upp min mamma och lillebror på Djurgården och knatade runt på Skansen i det soliga vintervädret. Och plötsligt hände det – vi såg järven! Två till och med, varav en sprang runt och närmast busade helt ute i det öppna. H tittade storögt, liksom på grisarna, korna och sälarna ute i parken. Inne på akvariet var han helt tagen av lejontamarinerna och krokodilerna. Vi tittade på grodutställningen också.

image

På väg hem plockade vi upp en ny kaffebryggare, det blev en röd från Electrolux. Med timer så en kan få rykande färskt kaffe direkt när en vaknar! (Utan att behöva fippla med kannan med morgonfumliga händer.)

Och en till riktigt rolig grej hände – jag vann en nätauktion på en stor kista från 1700-talet, och den blev min för 1200 kr under utgångspriset på 2000 kr. Den ska bli hallförvaring, tänkte jag. Får återkomma med bild när den kommit hit. Fantastiskt att en kan få unika saker med flera århundradens historia för samma pris som en enkel byrå i butik.

Nä, nu har jag somnat tre gånger medan jag skrivit, så nu får det bli sängen utan att passera gå. Gonatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.