Världens sämsta kombination

Mamman håller på att hosta sönder sig själv. Barnet är mammigt, gnälligt, klängigt och krävande.

Ingen har sovit särskilt mycket i natt. Barnet vill att mamman ska ligga på rygg, och ha frekvent tillgång till mjölkbaren. Mamman hostar av att ligga på rygg, och orkar inte andas med barnet på bröstkorgen. Så de har brottats hela natten, mamman känner sig kvävd (och lite döende) och barnet känner sig avvisat och kränkt.

Vid halv åtta var barnet klarvaket i sin misär. Pappan är inte vatten värd just nu, så det var bara för mamman att dra upp sin rosslande uppenbarelse ur sängen. Lade sig (efter att ha serverat barnet banan och saffransbulle till frukost) i soffan och försökte vila så gott det gick, medan barnet A) klängde på mamman och gnydde/gnällde/grät, eller B) rev i och klättrade på saker som han inte får riva i eller klättra på.

Pappan kom till slut upp och serverade barnet lite yoghurt och lade honom att sova middag. Under stora protester, förstås. Men det hörde mamman inte mycket av, för då hade hon tuppat av i soffan.

Föräldraskap och julstämning i toppklass på vår gata.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.