Vecka två som förskolefamilj

Ja, då är vi igång på riktigt med den nya fasen i vårt familjeliv – förskolefasen. Vi är inte längre oh-så-speciella-förstagångsföräldrar (i våra huvuden, alltså) med en bebis hemma, utan en helt vanlig barnfamilj som ska jonglera hämtningar och lämningar, och förhoppningsvis kunna jobba lite mellan vabb-perioderna.

Vi har inget att skylla på längre. Inget ”Ja, du förstår jag jobbar ju bara H-A-L-V-T-I-D just nu, för vi har en B-E-B-I-S hemma…”. Från och med nu ska vi fungera som alla andra, utan ursäkter. Förskolepest möjligen undantaget.

Apropå den så är den en gift som bara keeps on giving – idag bjöd den på komatrötthet och ont som f-n i bihålorna, så att pannbenet höll på att gå i kras varje gång jag hostade till. Vilket jag inte har någon kraft kvar till, så det blir bara små ynkliga torrhostningar. På vägen hem från jobbet hade jag en liten känsla av ont i ryggen när jag andades djupt. Varför inte en vända ner i lungorna också? Skitvirus!

Men barnet mår bra och stortrivs på förskolan. Det blir andra veckan som han går heldagar nu. Idag hade han varit lite gnällig vid vilan, men det är snarare undantaget som bekräftar regeln. Personalen kommenterar nästan varje dag vilken glad unge han är. Hemma var han glad hela kvällen ikväll också, så fort han fått amma i alla fall.

Min medkrigare tycks ha stupat i strid ikväll, a.k.a. somnat under nattning, så jag får roa mig på egen hand. Ska nog avnjuta lite högkvalitativ egentid med att plocka i ordning köket och byta ut ett par trasiga adventsstjärnor.

God natt, och sov gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.