En väldigt mammig liten kille.

H är enormt mammig just nu. Förmodligen hör det samman med att han började amma så mycket igen när han var sjuk. Nu vill han inte släppa mig utom synhåll. Det går bra att vara på dagis hela dagen. Men sedan… Jag får inte lämna hans synfält, och hans pappa får absolut inte lyfta upp honom.

Min ork tryter verkligen just nu, och jag klarar inte av att sköta nattningen. H får amma nere i soffan efter middagen, sedan får B ta upp honom och duscha, byta om till pyjamas och natta.

Varje kväll när pappan lyfter upp honom och bär iväg honom, och jag vinkar och säger godnatt, börjar han tjuta och yla i högan sky. Detta fortsätter sedan hela duschen och ombytet igenom. Sedan somnar han i och för sig snabbt, även om det blir några omtag eftersom han vaknar när han läggs ner i sin egen säng.

Och självklart drar mammasamvetet igång när jag hör honom tjuta och ropa ”mamamammama” mellan tårarna. Men han har fått ligga vid bröstet tills han själv fått nog precis innan, och han har sin pappa hos sig, som tagit del av omvårdnaden av honom på i stort sett samma villkor som jag ända från start. Inte kan det väl vara så illa?

Helt ärligt hade jag inte väntat mig att han skulle ha så starkt mammiga perioder, eftersom vi båda delat på föräldraledigheten nästan från början. Jag känner mig lite kvävd av hans plåstrighet, och B undrar vad tusan han gjort för fel. Och visst, jag har tuttarna, men han är ändå till hälften ersättningsuppfödd, så jag trodde inte att de skulle göra SÅ stor skillnad.

Vi har hela tiden kört med att alltid trösta snabbt när H är ledsen, och aldrig använt några skrikmetoder eller liknande. Men att jag inte svarar på hans skrik när han har pappan där kan väl ändå inte vara skadligt? Annars skulle jag väl bara bekräfta att pappan inte riktigt duger ändå? Känner mig lite rådvill.

En stor del av ledsenheten kommer nog också av att han är väldigt trött, eftersom klockan ofta hinner bli runt 20 innan middagen är färdigäten. Men jobbigt är det i vilket fall som helst.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.