Trött. Tröttare. Tröttast. Jag.

Jag sitter på jobbet och försöker få något gjort, men tankarna är så långsamma, så långsamma. Mitt huvud känns ungefär som sådan där gelé som de provskjuter vapen mot i kriminalserier, där en pistolkula bara tar sig någon decimeter in innan den fastnar. Jag håller på att somna sittande.

Vi har försökt komma igång igen efter förra veckans sjukdom, och jag har försökt jobba sedan i måndags. Barnet har gått på förskolan, en lite kortare dag i måndags mellan 9 och 16, och igår gick han sin första riktiga heldag, 8 till 16.30. Och det har gått kanonbra. Han är glad hela dagen på förskolan, även om han på kvällarna är tröttare än vanligt, och fick nattas mitt i middagen igår.

Själv är jag inte helt kry ännu. Jag hostar om nätterna, är småsvullen i halsen och så in i bomben utmattad. Undrar vad det var för typ av virus egentligen, som lyckades golva mig en hel vecka? Ett helt vanligt förskolevirus, säkerligen, så det är väl bara att stålsätta sig…

Igår skulle jag ha åkt tidigare från jobbet för att hämta H på förskolan. Men jag fick ett uppgivet telefonsamtal från B, som sade att jag lika gärna kunde fortsätta jobba. Han hade fått stanna hemma hela dagen och ta hand om praktiska bestyr, eftersom vi tydligen haft inbrott i bilen. Igen. Det var bara ett år sedan sist. Ligor från (troligen) Baltikum drar runt i området och stjäl rattar, instrumentpaneler – ja, all inredning och elektronik, egentligen – från bilar av attraktiva modeller, som sedan används för att piffa upp kraschade importbilar från t.ex. USA, vilka sedan säljs vidare i Europa. Sist det hände, förra hösten, blev vi utan bil i ett par månader. Det är inte en helt enkel reparation när kablar kapats i hela bilen och behöver bytas ut. Suck.

Jag har aldrig varit så utsatt för brott som nu, när jag bor i ett ”fint” villaområde. Ett bostadsinbrott, två bilinbrott och två bortförda katter har vi drabbats av under de fem år som jag bott i huset. Inte särskilt tryggt.

Imorse försov jag mig, så vi lämnade H på förskolan tillsammans. B fick skjutsa mig till bussen sedan. Eftersom jag ska hämta i eftermiddag fick vi packa med Buffalon i hyrbilen, för att lämna den på förskolan. Tur att vi har motorvägskryssarkombin i vanliga fall, för här blev det trångt. En vagn och 1-2 matkassar, sedan är det bagageutrymmet fullt…

IMG_5619
Bugaboo Buffalo i bagageutrymmet på mindre bil.

Det är så skönt att kunna lämna lilleman på förskolan vid 8, så att han kan äta frukost där. Frukostarna hemma är allt annat än harmoniska, och när de dessutom ska ske i brådska blir det bara katastrof.

Imorse vaknade han glatt vid 7 och sprang runt på övervåningen medan jag gjorde mig iordning. Sedan var det bara att byta blöja, sätta på kläder och köra iväg.

Han hann dock bli riven över ögat av katten Doris innan vi kom iväg, men det verkar inte ha blivit så illa, tack och lov! Stackars kissen, vad hon har blivit misshandlad. H brukar mer eller mindre lägga sig över henne utan att hon gör annat än att pipa förtvivlat. Men imorse rev hon alltså. Ja, det är väl bara att vara glad över att han hann knipa igen ögonlocket, och hoppas att han lär sig att vara snäll mot katterna innan något allvarligt händer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.