Åter till livet?

Det är knappt så jag törs säga det, men det gör jag ändå: Jag tror att det har vänt nu! Det har gått nästan sex timmar sedan jag tog värktabletter sist, och jag mår… rätt okej.

IMG_5591
Lite sliten, och med enormt stripigt hår, men på bättringsvägen!

Snorar och hostar och känner mig halvväck i huvudet, men den smärtande golfbollen i svalget verkar faktiskt ha försvunnit, tillsammans med öronvärken. Även B känner sig på bättringsvägen, och H har gjort sin första dag på två veckor som helt frisk. Han hostar fortfarande, men glittret i ögonen är tillbaka, och även (törs jag verkligen säga detta?) aptiten verkar har kommit igång igen. Han åt nästan en hel portion stekt falukorv med stuvade makaroner till lunch nyss.

Sedan firade han sitt tillfrisknande genom att genast skaffa sig sin första fläskläpp och sitt första blodvite. Efter lunchen gick han resolut rakt fram till tevebänken, dunkade ner ansiktet i dess kant, och satte sig på golvet. Vet inte riktigt vad han hade tänkt göra, men överläppen svullnade genast upp, och det rann lite blod från den. Alla tänder såg hela ut, och gossen blev nöjd med lite tutte. Sedan somnade han.

Jag hoppas att H:s tillfrisknande också kommer att betyda att jag slipper amma hundrafemtioelva gånger om dagen. Det har varit riktigt jobbigt, även om jag är glad att det fungerat så pass bra ändå.

IMG_5592

Jag känner mig alldeles upprymd över att det verkar som att vi faktiskt kommer att återhämta oss från det hemska viruset som drabbade oss! Det kändes lite tröstlöst där ett tag, det gjorde det faktiskt.

Men nu jäklar i min lilla låda! Nu har vi en hel helg framför oss! Nu ska här julpyntas och julbakas och… tusen andra saker.

Trots vår miserabla helg i Örebro hann vi ändå ner en sväng på stan på lördagen, så att mamma fick utöva sin lördagsritual, titta och fika på second hand-butiken! Och jag kunde som vanligt inte låta bli att fynda lite. En gammal julvaxduk i precis rätt storlek för vårt köksbord blev min för 30 kronor. (Den vackra vävda linneduken vi fyndade på julmarknaden i Riga för tre år sedan får vi nog låta ligga undanstoppad i ett antal år till med hänsyn till bristande bordskick hos vissa familjemedlemmar…) IMG_5566

Jag hittade även en rostfri ugnsform med perfekt storlek och form och lite högre kanter för 25 kronor. Och för en ynka femkrona adopterade jag denna lilla elefant. Den ser hemgjord ut, och är bara för söt. Några fläckar och lite slitna sömmar här och var. Men det gör väl inget på en sån här liten fining?

IMG_5565

Rätt fantastiskt ändå vilket helgnöje man kan få för en hundring. En duk, en form, en elefant, kaffe, saft och mjuk pepparkaka. Och då fick jag en guldpeng tillbaka. Kan litegrann förstå min mors förtjusning i sin lördagsritual.

Nej, nu ska vi iväg och proviantera lite. Ha det så gott!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.