Uppdatering från sjukstugan


Här är det sjukt! Hela familjen har drabbats av denna fruktansvärda förskolepest som följt med H hem.

Igår förmiddag var H på vårdcentralen. Proverna visade inga bakterier, så någon halsfluss är det inte, utan snarare något riktigt elakt litet förkylningsvirus. Han fick hostmedicin på recept, och annars var det bara att vänta ut.

Jag avklarade mötet jag inte kunde boka om på förmiddagen, och blev sedan bryskt hemskickad av kollegan, som kikade ner i min hals, såg vita prickar och sa att det var halsfluss. Eftersom H inte har det så har dock nog inte jag det heller. Men jag har aldrig haft så här ont i halsen, eller haft en förkylning som den här. Även nu efter tre dagar sitter den fortfarande uppe i svalget, och jag liksom hostar uppe i toppen av strupen istället för mer nere i bröstet som det brukar bli efter några dagar. Jag petar i mig alvedon så ofta jag får, men efter några timmar får jag ont och börjar tokfrysa.

Inga smärtstillande för halsen är okej vid amning, så jag har bara vanliga halstabletter som lindring för svalget.

Och H… Ja, han har nästan helammat de senaste dagarna. Äter ytterst lite. Jag trodde inte att jag skulle sitta och intensivamma min 15-månaders. Eller att plötsligt få byta bajsblöjor som luktar bulldeg igen. Men så har det varit. Och jag är glad att jag beslutade mig för att amma igenom inskolningsperioden. Vilken trygghet att han ändå kunnat få i sig bröstmjölk nu när han varit så dålig!

Igår var hela familjen helt sänkt, och hängde sovandes och halvsovandes i vardagsrummet. Idag har vi hamnat i det tuffa läget att H börjar friskna till, men inte vi. Han har varit full av energi, men samtidigt gnällig. Och jag har varit så dålig att jag bara velat sova. Nu har jag själv varit sjuk, och tagit hand om sjuk son som är mammig till max och vill amma konstant, sedan i lördags. Jag håller på att gå sönder. Men jag är så klart glad över att se lite livsgnista i min son igen.

Nä, nu måste jag snyta mig. God natt!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.