Så sliten…


Hej. Idag har det varit måndag. Jobbstress och PMS. Och iskyla.

IMG_5520

Här sitter jag i mörkret. På bussen och hemväg. Känner mig deprimerad. Årets första köld har alltid den effekten på mig. Jag avskyr kyla, och innan jag härdats är jag arg, ledsen och spänd som en fjäder. När det sammanfaller med PMS på väg att nå sin kulmen vill jag bara inte vara med längre.

Min kropp slutar fungera, och jag vill bara ligga inne under en filt och äta gräddbakelser. Och pizza. Någon sorts urtidsinstinkt inom mig vill bara äta fett och gå ner i dvala för att klara av kölden. Vilket är ungefär det sista jag egentligen behöver.

Gårdagen blev i alla fall lyckad. Jag gjorde smörgåstårta för första gången. Urusel matbloggare som jag är tog jag inte en endaste bild, men receptet och en proffsbild finns här. En kalasgod historia med fyllning av skinka, äpple, syltlök, salladslök, crème fraîche och färskost (med smak av vitlök och örter), ett täcke av grädde, kesella och mascarpone smaksatt med riven pepparrot, klädd i machesallad och toppad med parmaskinka, vanlig rökt skinka, gurka, tomat, pimientooliver, honungsmelon, jordgubbar och pinjenötter. Verkligen jättegod! Och min blev till och med snyggare än den på bilden, med tjockare salladslager och ett organiserat kaos på toppen.

Vi gjorde äppelrosor till dessert, ni vet från det där YouTube-receptet som gått runt i alla sociala medier under hösten. Det var inte riktigt lika lätt i verkligheten. Rosorna blev hyfsade, men det krävs nog lite träning.

H avslutade kalaset med att demonstrera en ny färdighet – han kan nu klättra upp på köksstolarna. Och således även bordet. Och när han kommer på att han kan knuffa stolarna – ALLA bänkytor, kökslådor och allmänna ajabaja-ställen i hela köket. Tror jag nämnt ordet upprustningskrig förut i detta sammanhang.

Nä, nu ska jag kliva av bussen, promenera hem och dra något gammalt över mig. Go’kväll!


 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.