En förunderlig morgon

Klockan var efter midnatt när jag kröp ner i sängen igår. Jag ställde om väckarklockan på mobilen och gav mig själv en timmes sovmorgon till 06.00. Jag somnade snart, nyduschad och varm.

När morgonen nalkades började en förnimmelse av att något inte riktigt var som det skulle krypa in i mina drömmar. Det var små grymtningar och ljud som kom från ett annat håll än förväntat. Min mans varma rygg som låg närmare mig än det normala nuförtiden.

Sakta vaknade jag till och orienterade mig i rummet. De där grymtningarna igen. Inte från vår säng utan till vänster om mig. Och då slog det mig: BARNET SOVER I SIN SPJÄLSÄNG! Klockan var 05.45, och inte en enda gång hade han vaknat. Inte en enda gång hade han gnällt, gråtit, ställt sig upp och velat komma upp till mig. Han hade sovit obrutet sedan klockan 20.

Efter att jag halvsatt mig upp för att kolla klockan på mobilen tog det såklart inte lång tid innan det kom ett gällt gnyende, och barnet ställde sig upp i spjälsängen, tittade på mig och sa ”omnumnumnum”. Dags för tutte. Jag bara älskar att hans begäran om att ammas är samma som när han ser mat han tycker om.

Han tuttade en liten stund och somnade sedan om med huvudet lutat mot min mage. Jag puffade på B för att han skulle vända sig, och lade upp den lille mot hans far, där han genast fann sig tillrätta och i sömnen började pilla på pappas skägg och stryka över hans hår.

Där lämnade jag dem och for till kontoret.

När jag kom hem igår kväll satt lilleman i full färd med att äta middag som hans far lagat åt honom – fiskpinnar med pasta och gröna ärtor. Han petade i sig en hel tallrik med fyra fiskpinnar och en massa pasta och ärtor, följt av ett plommon och några mandarinklyftor.

Hittills har alltså förskolestarten inneburit en unge som är glad hela tiden, äter massor och sover hela nätter. Vi har en lugn, glad, trygg och social liten son. Vad mer kan en önska? Jag är så glad och tacksam över att det går så bra nu.

(Väl medveten om att det säkert kommer bakslag med förskoleglädjen, aptiten och sömnen, men en måste passa på att glädjas de här perioderna då allt bara flyter.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.