Lugn lördag

Lilleman har varit feberfri, men hängig och prickig, idag. Efter att vi sovit till 10.30 (?!?!) spenderade han dagen mestadels uppkrupen i soffan, med Makka Pakka och Upsy Daisy på tv:n. På kvällskvisten var han piggare och sprang runt lite.

Prickarna sitter i klungor runt munnen, på ena skinkan och på ena sidan av ryggen. Några enstaka har dykt upp på rumpan, på en örsnibb, i ena ögonvrån och på ovansidan av ena handen. De ser ut som ilskna finnar, röda och upphöjda och vissa med gula toppar. Lite mindre illröda idag än igår.

Typiskt att det är helg. Han mår ju okej, så att åka till akuten eller en jourläkarmottagning känns extremt. Men det hade ju varit bra att veta vad det är, framför allt om det är något som smittar så pass att han inte bör börja inskolningen på måndag.

Jag har googlat och googlat och kommit fram till att virusprickar eller höstblåsor är de främsta kandidaterna,  men jag kan inte HELT utesluta vattkoppor eller svinkoppor heller. Inget passar klockrent när jag tittar på bilder och läser symtomlistor.

Ja ja, det är väl bara att se hur det ter sig imorgon…

Barnet sover, vi har ätit ugnsbakad kyckling till middag och druckit en hyfsad bourgogne, och tittar på Downton Abbey på Netflix.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.