Dagen före inskolning? Eller inte.

Söndagkväll redan. H har varit pigg, och helt sig själv, hela dagen. Prickarna är kvar, men är mindre intensiva och har inte blivit fler sedan igår förmiddag.

För hans del är det nog helt okej att börja inskolningen imorgon. Men jag är osäker på om det är okej smittomässigt. Vi vill ju inte vara den nya familjen som tar med sig en sjukdom till förskolan första veckan…

image

Vi tog tillvara på den förmodligen sista chansen till sovmorgon denna sjukdomsperiod, och steg upp en stund före tio. Då hade vi besök av tre rådjur som låg och vilade på baksidan. H stod länge och tittade ut genom bakdörren och var upprymd, försökte med ”bwum bwum” ”miiau” och ”nommenommenom” och vi konstaterade att det sistnämnda nog var mest korrekt, med hänsyn till kvällens middag…

B nattar just nu, och jag står och väntar på att den rödvinsmarinerade hjortsteken i ugnen ska sega sig upp till 64 grader. Potatis- och jordärtskockspuré och sås på ”spadet” vankas till. Har just dekanterat vinet och känner söndagsmyset komma smygande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.