Fredagskväll den sista veckan…

… innan vi går in i nästa fas i vårt familjeliv. Livet med ett förskolebarn. Bebistiden är slutligen och officiellt förbi. Kanske får vi uppleva denna berg-och-dalbana ytterligare någon gång?

Jag känner mig: spänd, nervös, förväntansfull, glad, sorgsen, livrädd och lite lättad. Här kommer alla känslorna på en och samma gång, liksom.

H har varit lite seg idag enligt rapporterna hemifrån, men inte haft någon direkt feber. Så jag räknar med att inskolningen drar igång på måndag som planerat. Jag ska vara med måndag och onsdag, B får ta tisdagen. Sedan är det stand-by som gäller resten av den första veckan, och en vecka till. Och lite kortare dagar, mellan 9 och 15.

Det kvarstår att lägga upp en planering för hur det ska se ut sedan. Det verkar bäst att hämta senast 16.30 i vart fall de första månaderna, så att han inte måste vara kvar när avdelningarna slås ihop på eftermiddagen. Vilket för mig betyder åka från jobbet vid 15 om jag ska hämta. Ett par dagar i veckan får det bli så i vart fall. Kanske kan B också ta två dagar och farmor en? Vi får se.

Nu sitter jag på bussen och grämer mig över att ha glömt att ladda telefonen OCH paddan, så jag har fått rycka upp laptopen för att ha något att sysselsätta mig med. För en mycket kort person som ers undertecknad är det inte så lätt. Jag når inte bekvämt ner med fötterna från sätet, och måste sitta med ena foten på elementet och en väska i knät för att kunna skriva på datorn på bussen.

Hemma väntar ostron, salmasashimi och förhoppningsvis något väl kylt vitt vin. Salmalax är bland det bästa jag vet. Skivad på en tallrik med lite avokado och gurka, och Kikkoman-soja med eller utan ytterligare smaksättning att doppa i. Mums! Och ostron. Med bara lite citron. Mmmm.

H var trött, och kommer nog att sova när jag kommer hem. Men det gör inget, för nu är det helg och vi kan mysa i två hela dagar!

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.