Sista mammalediga tisdagen

Ja, så var den plötsligt här. Den sista tisdagen som mammaledig. Sista gången för tisdagshandlingsrutinen.

Veckans mat planerades in i förmiddags, och efter H:s sovstund gav vi oss ut i höstsolen, och kom hem med tre kassar fulla med mat.

Tänkte på hur lyckligt lottad jag är som kan gå och köpa precis vad jag vill i mataffären. Som har varit föräldraledig på halvtid i över ett år, och min partner likaså. Som fick en räkning på ett stycke förlossning á 400 kr efter att jag fått mitt barn på sjukhus och haft helpension i fem dagar därefter. Som snart ska lämna över den dagliga vården av mitt barn till utbildade pedagoger, och för en heltidsplats som inkluderar frukost och lunch som tillagas på plats av en kock (ekologiskt till och med) betalar vi bara 1 200 kr i månaden. Vi har det bra.

Nej, nu ska jag sätta en gryta på spisen till morgondagens middag. Då blir det kött en masse för att blidka mannen, eftersom dagens middag blir vego. Imorgon: Lammgryta med korv och bogfläsk. Idag: Rödbetsbiffar.

IMG_5258

Hos oss är det så stereotypt att mannen gruffar och mumlar om ”riktig mat” nästan varje gång det serveras vegetarisk middag. Ska det vara så svårt att få sig en helt vanlig grytjävel? Så imorgon blir det grytjävel till middag. Och till lunch i ett par dagar därefter…

IMG_5255Trevlig tisdagsafton!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.