Händelselös dag. Kanske sjukt barn.

Idag har jag mammat hela dagen lång. Morgonen började tidigt, med ett barn som bara vägrade sluta amma. När klockan var halv åtta gav jag upp och steg upp. Sur efter att ha legat i timmar och vridit och vänt på mig i alla möjliga och omöjliga ställningar på barnets begäran, med sprängande blåsa och en öken i käften.

Vi drog till öppnis en vända på förmiddagen, där det som så ofta saknades personal, så det blev ingen sångstund, utan bara lite lek och spring innan barnet visade tecken på trötthet och hunger genom att börja böla så fort han inte fick ta andra barns leksaker.

Väl hemma åt han inte lunch, men han hade förstås klämt en barnbanan i affären på vägen hem. När han vaknade efter att ha sovit middag åt han lite bröd och äpple.

Jag bakade pitabröd för första gången någonsin, med hyfsat resultat. Tänkte att det är en himla bra sak att fylla frysen med, så kan en alltid fixa lunch eller enkel middag med att ta vad en hittar i skåpen och stoppa det i ett bröd. Jag klarar inte av köpepita, så det blir till att lära sig, Nästa gång gör jag dock större bröd, och är lite noggrannare, för några fick platta fläckar där degen varit för tunn före gräddningen, och gick inte att öppna. Men de flesta svällde upp fint!

image

På seneftermiddagen verkade H plötsligt jättetrött, och bara snubblade omkring och såg sliten ut. Efter en stunds kämpande fick jag honom att sova ute i vagnen i en halvtimme eller så. Han som aldrig sover mer än en gång om dagen längre.

Men när han vaknade bara grät och grät och grät han. Det enda som fungerade var att ge honom tutte, men efter att han ammat länge och väl ville han inte sluta frivilligt, och fortsatte gråta efteråt. Han måste ha ont någonstans, men var? Halsen/tänderna/ öronen/magen?

Jag har en förkylning som ligger och lurar i vassen, med ont i svalget som kommer och går, lite feber av och till, men det blir liksom aldrig något med den. Det kan han ju också ha. Och han dreglar något kopiöst, så fler tänder känns också som ett rätt safe bet. Plus att han inte bajsat idag, så det kan vara magknip också. Oj, vad jag längtar till dagen han kan berätta vad som är fel!

Nu sover han i alla fall, och det borde jag också göra, som ska upp vid 05 och dra till jobbet.

Imorgon ska jag på föräldramöte på förskolan. Känns skumt innan H ens börjat, men en tar ju ändå chansen att få komma dit och reka lite. Bara en och en halv vecka kvar nu…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.