Vadå, är helgen redan slut?

Jag har nyss konstaterat att jag ska upp och göra mig i ordning för en jobbdag om mindre än fem timmar, och begriper inte vart helgen tog vägen. Trots att jag hade långhelg med mammaledig fredag.

Och vad har egentligen skett? Inte mycket. Vi vuxna har inte städat, och barnet har inte ätit, det är ungefär vad som hänt.

I fredags var B på konsert med kompisar. Jag och H drog till köpcentret, där vi (jag) åt lunch, shoppade lite nya kläder till H (Geggamoja till 20 % rabatt), fikade, handlade mat och gick hem igen. Vi (jag) åt middag och sedan sov H.

Jag satte mig tillrätta i fåtöljen med ett glas rött, kex och cambozola och sista boken i Wheel of Time-serien. Efter nästan femton år satt jag där med kanske trehundra sidor kvar till SLUTET. Nu var det dags. Egentid på hög nivå! Tills H vaknade när jag var 100 sidor från målet, helt inne i boken och smått berusad på ett heltigenom behagligt sätt. Han ville INTE ha napp. Så jag lade mig med honom i sängen. Och vaknade när B stapplade in vid halv två på natten…

Jag försökte återuppta mitt läsande, men det var bara att ge upp efter att ha läst samma stycke tio gånger. Mycket sur.

Lördagen gick i lugnt tempo. B var småbakis och jag var fortfarande sur. H röjde runt som vanligt, och åt inte. Jag bakade banankaka, och vi försökte smygäta så inte H såg.

Söndagen spenderades också hemma, förutom lite lek i trädgården och matinköp.

image

Vårt sista äppelträd håller på att fälla frukten, och H verkligen älskade dessa äpplen. Med all rätt, de är verkligen jättegoda – söta och krispiga. Vi skördade en bunke full och tog med oss in.

Lax i ugn med feta- och pestotäcke, papardelle och tomatsallad blev dagens middag, och samtidigt gjorde jag laxpajer till morgondagens middag.  Var lat och köpte färdiga pajskal, men det kan det vara värt att ha måndagsmiddagen klar på en handvändning.

Nu lite sömn. Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.