Om Halloween-firande

Jag har aldrig varit något större fan av Halloween, får jag väl erkänna. Jag har en viss läggning åt traditionalism, och det tar ett tag för mig att anamma nya tankar och företeelser. Jag går runt och gruffar ett tag och undrar varför saker inte kan få vara som de alltid har varit.

Om de (för mig) nya tankarna och företeelserna, efter att jag noga smakat på dem, vridit och vänt på dem, och noga övervägt dem, på det hela taget sedan verkar vettiga/logiska/bra/roliga/får någon att må bättre utan att det sker på bekostnad av någon annan/tillför något positivt så accepterar jag det. Försiktigt, till en början, för att sedan helt omfamna det nya. Jag är inte r i k t i g t  i slutfasen av detta (ännu) när det gäller Halloween, men jag har nog kommit till försiktig-acceptans-fasen.

Skälet till detta är ju uppenbart – jag har ett barn i mitt liv nu! Ett barn som förvisso är alldeles för litet för att deltaga i någon sorts Halloweenfirande ännu. Men han kommer att komma dit, han också, för ingenting tyder på att Halloween inte skulle vara här för att stanna. Och jag har fått en alldeles särskilt blödig punkt i hjärtat för förväntansfulla små barn. Man f å r bara inte göra dem besvikna när de står där med tindrande ögon, vad det än gäller!

Jag läste detta inlägg av norska bloggaren Thea Klingenberg, och grät en liten skvätt över att en mamma ska behöva be folk att vara snälla mot hennes femåring när han ska gå runt utklädd till tiger (eller kanske zombie, fast han inte vet vad det är) och fråga ”Knask eller knep?”. (Hur gulligt?!? Norska alltså…)

Så. Jag har laddat upp med godis (Haribos Halloween-påse med småpåsar, hygieniskt och bra) och är redo för alla små knattar som kan tänkas dyka upp i helgen. Kanske kan jag ordna till en häxutstyrsel eller  något också.

Och förlåt för tidigare år, då jag släckte lampan och låtsades vara bortrest. Det kan hända att jag till och med låste grinden någon gång.

Jag var inget större fan av barn heller, förut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.