Fiskbullar, gnäll, kattjakt och galen städkärring.

983476E4-3DA1-49E7-A7C3-6BB753BDC91B

Efter att barnet sovit middag i 3 (!) timmar fortsatte dagen igår på följande glamorösa och spännande vis.

H fick tillfälle att faktiskt kela lite med en inte alltför ovillig katt. Tills han blev för hårdhänt, och katten sprang iväg. Förföljd av liten pojke som utstötte de mest öronbedövande skrien, som han alltid gör just när han jagar katt. Han har inte riktigt förstått att det är ganska kontraproduktivt. Sedan försökte han med nästa katt, som jabbade mot honom. Ingen skada skedd, men mamman fick stora spelet och jagade sagda katt genom rummet för att plocka upp och skrika på honom och hiva ut honom i hallen. Kör stenhårt på att katterna banne mig ska lära sig att fly, och inte fäkta, när de störs av barnet.

Vi åt fiskbullar med hummersås, potatis, morötter och ärtor till lunch. Barnet älskar det, förutom morötterna, som inte riktigt är hans kopp te. Jag är fortfarande lättad över hur bra det går med maten nu när han bara äter själv.

Därefter slutande pojkens goda humör, och det gnälldes, peps och tjöts om allt. Jag var kanske den elakaste och hemskaste mamman på jorden när jag A) sa ifrån när han slog och rev mig i ansiktet, B) tog ifrån honom ätpinnarna som han envisades med att springa runt med och C) tog ifrån honom handkrämstuben som han lyckats sno från köksbänken, efter att han börjat drälla ut handkräm i hela vardagsrummet. Jag är osäker på hur en ska göra för att börja sätta gränser för vad som inte är okej. Tillsägelser lyssnar han inte alls på, tills en ryter till ordentligt, då han gråter istället. Och fortsätter med vad han höll på med.

Till slut kom pappan hem. Och konstaterade att jag såg ut som en galen städkärring i mina mjukiskläder och slarviga hårtofs. Jag förstår inte vad han menar…

Nu jobba järnet efter att kaffet druckits ur, för sen är det helg! Har varit sjukt sugen på fisksoppa i flera dagar, så jag tänkte försöka mig på att laga en bouillabaisse från grunden för första gången.  Imorgon alltså. Fredag är trött- och latmatdag, så det blir något enkelt, ett glas vin och sedan kollapsa klockan 23, som vanligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.