Soffslappande och fredagsfirande

Mamman och barnet har utgjort dagens dreamteam, och fredagen har förflutit i lugn lunk.

Dagen började redan vid halv åtta, då H tyckte det var hög tid att stiga upp. Så det gjorde vi, och hann efter frukostbestyr och påklädning faktiskt fram till öppnis precis innan sångstunden började. Men H var inte så imponerad av att sitta i ring och sjunga längre, hade spring i benen och ville hellre utforska lokalen och alla leksakerna.

Det var rätt mycket folk där, och många jag aldrig sett förut. Och jag kom på mig själv i mina egna fördomar. Det var ett antal nya kvinnor av typen unga, smala, välklädda och välfriserade villaförortsmammor. Och jag avfärdade dem omedelbart som ointressanta. Det är inte första gången jag gör så – bara antar att det inte finns mer än ytan när ytan är väldigt välpolerad. Visst har jag skrapat på ytan av några sådana i mina dagar och funnit att det inte funnits mer än vad ögat mött; att det liksom inte finns utrymme för komplexitet när så stor energi verkar läggas på att leva upp till olika ideal, och att det kanske finns en viss grundläggande…räddhågsenhet, i en person som så gärna vill vara till lags. Men så kan såklart inte vara fallet med alla, så skäms på mig!

H sprang runt, och jag sprang efter, så det fanns ändå inte tid att konversera annat än några ord i förbifarten. Sedan gick vi hem.

H sov middag ett bra tag, och när han vaknade gjorde jag pannbiff med löksås till lunch. Sjukt gott! Extra nöjd är jag med att jag gjorde så att det blir lunch till hela familjen imorgon också. Potatis får vi förstås koka ny, för det smakar så illa uppvärmt.

Sedan var jag helt slut, och försökte smygvila lite i soffan. Det gick lite sisådär, med en pigg och nyter ettåring till soffsällskap.

image

Vi läste lite i den mycket rafflande boken ”Gosedjur”, en storfavorit för tillfället.

B fick jaga middag, lite sushi till oss och kycklingspett med jordnötssås till barnet. Det gillades, och även misosoppa var en stor succé. Utöver kladdet, som inte är av denna världen, så har det varit ganska odramatiskt att gå över till vanlig mat. Ibland äter han mer, och ibland mindre, men han signalerar bra när han behöver ett extra mellanmål eller extra dryck. Han har börjat dricka en hel del mjölk, vilket han verkar väldigt förtjust i.

Sedan somnade pojken lätt och snabbt. Jag har de senaste kvällarna testat att låta honom styra själv vid nattning också, och låtit honom välja hur han vill ligga och amma. Han vill inte längre ligga på sidan bredvid mig som han gjort sedan alltid, utan nu ska jag ligga på rygg och han ligga horisontellt över min bröstkorg. Och plötsligt somnar han på en kvart igen!

Han har skaffat sig mycket bestämda åsikter, lillparveln, så vill en att han ska äta och sova är det bara att gå med på hans villkor!

Nu blir det ett välförtjänt glas fredagsbubbel till föräldrarna i form av lite Ayala från -99. Äntligen fredag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.