En månad kvar till förskolestart

Nu har jag pratat med förskolan som H ska börja på, och vi påbörjar inskolningen i mitten av november. Detta eftersom de hade personalbyte på avdelningen i månadsskiftet, och det är bättre om personalbytet hunnit ”sätta sig” innan han börjar, så det blir lugnt och tryggt för honom.  Kvinnan jag pratade med är den som ska vara ansvarig för H:s inskolning, och hon verkade väldigt rar. Det känns bra.

Fem andra barn i samma ålder var det på avdelningen, fyra killar och en tjej. Stackars ensamma tjej tänkte jag först, men det spelar nog inte så stor roll i den åldern. Förhoppningsvis skulle det ju aldrig spela någon roll, men det kommer det nog ändå att göra. Tyvärr. Men fem små kompisar kommer H i alla fall att få hänga med om dagarna.

De flesta barnen gick hem vid 16-16.30, så vi får försöka planera utifrån det. Om jag kommer iväg tidigt på morgonen hinner jag ändå med en del om jag åker från jobbet vid 15. Jag tror lämningen på morgonen mest kommer att bli B:s göromål, för han åker nästan aldrig hemifrån så tidigt att han inte skulle hinna lämna på förskolan vid 8-snåret. Jag behöver däremot åka hemifrån 5.30-6.30 för att få en någorlunda vettig dag.

Förskolan ligger dessutom på B:s väg till jobbet oavsett om han tar bilen eller åker kommunalt, och det är ju inte så betungande att lämna av barnet när han får frukost på föris. Bara att klä på och dra iväg. Och eftersom B inte direkt har några tider att förhålla sig till jobbmässigt så är det bara bra att han får in en rutin att komma iväg till jobbet i bra tid på morgonen, så vi alla får så mycket tid som möjligt tillsammans på kvällen. Och så får vi turas om att få någon jobba-sent-dag var i veckan. Kanske farmor kan hämta någon dag också.

Inskolningen kommer att gå till så att en förälder är med H på förskolan i tre dagar mellan 9 och 15, och sedan är H själv där samma tider i en och en halv vecka till, medan en förälder är på stand-by hemma. Sedan ska inskolningen vara färdig.

Jag gråter inte längre när jag tänker tanken på att lämna bort min lilla plutt. Han kommer att få kompisar att leka med, och dagar fyllda av bus och aktiviteter i lokaler som är gjorda för småttingar, och en jättefin gård att röja runt på.

Det kommer att bli jättebra det här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.