Hemmatorsdag och PMS.

Det blev inte mycket med mina intentioner att hinna med lite jobb på morgonkvisten igår. Nog vaknade jag av klockan vid 05, men det gjorde H också. Så jag fick lägga mig tillrätta och amma, och sedan gick det som det gick – jag somnade om, och vaknade först vid halv åtta, när H började leva om ordentligt.

Vi är nog världens mest dementa föräldrar. I förrgår åkte vi för att handla efter att jag kom från jobbet, mest för att vi hade slut på i princip alla ingredienser till H:s gröt. Vi började med att käka lite på thaistället bredvid affären. Väl inne i affären köpte vi nog allt… utom grötgryn!

Så igår morse gjorde jag i ordning en liten frukosttallrik till H, med leverpastejsmörgås i små bitar, ett ägg och en halv avokado. Han petade nog i sig det mesta till slut, men jösses vilken kladdig liten pojke vi hade sedan! Det blev till att duscha honom, och han fick stå upp och duscha med munstycket upphängt i sin hållare för första gången. Och det gick faktiskt riktigt bra, även om han inte var superförtjust i att stå rakt i vattenflödet.

Vi hängde i vardagsrummet ett tag, men H började ganska snart se trött ut, så jag tänkte att han skulle få sova i sin vagn i hallen. På sistone har det verkat som att det är där han sover middag bäst. Men igår ville han INTE somna i vagnen. Hur trött han än var till att börja med så gnällde, pratade och busade han om vartannat. Jag blev alltmer desperat, trött och irriterad på grund av PMS, och i stort behov av en stunds lugn och ro. Efter tre kvart var det bara att inse att han inte tänkte somna i vagnen, så det var bara upp och amma i sängen som gällde. Och då somnade han till slut.

Här är förresten H:s allra första riktiga skor.

IMG_4666

IMG_4667

Och mina nya vinterkängor med lammskinnsfoder!

Ja, det här var gårdagens inlägg, som aldrig blev färdigställt, eftersom H vaknade. Vi gjorde våfflor till lunch, för det fanns inget hemma och jag orkade inte gå ut på förmiddagen. Och jag fick använda mitt Husqvarna-våffeljärn som jag loppisfyndat. Det går bara inte att göra våfflor med moderna teflonhistorier; tunna, sladdriga våfflor utan mönster blir resultatet. Men med ett gammalt våffeljärn får man till de där tjocka, frasiga våfflorna med djupa mönster. Så gott!

Vi tog en tur till lekplatsen också, på väg till affären. Men det får bli ett eget inlägg lite senare, när jag hunnit ladda upp bilderna till datorn.

Nu ska vi röja lite hemma, för vi får gäster i eftermiddag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.