Kaffepaus

För andra dagen i rad har jag lyckats ta mig till kontoret till 07.15.

Det enda sättet för mig att få någorlunda hanterbara dagar, då jag hinner med både en rimlig mängd jobb och även hinner umgås med H en liten stund innan han ska ska sova, är att starta dagen tidigare.

Så de senaste dagarna har väckarklockan stått på 05.00. Då har jag tagit lite höjd för att H kan vakna till och vilja amma/gosa en stund efter att jag gått upp och börjat göra mig i ordning. Och vaknar gör han. Tidigare fungerade det i regel att smyga iväg, bara jag gjorde det tidigt. När klockan började närma sig 07 sov han i regel lättare, och var svårare att söva om. Jag trodde att det skulle bli bättre nu på höstkanten, när det blir mörkare på morgongen – men icke!

Strax före 06 är jag redo att gå (om jag duschat kvällen innan), och närmare 1,5 timme senare är jag på jobbet. Väl där har jag tid för en stunds frukost i lugn och ro medan jag planerar dagen.

Och det fungerar riktigt bra. Jag kan klara mig på sex timmars sömn, även när den hackas upp av ammande och närhetstörstande son. Jag längtar fortfarande efter att få sluta amma, men det går ändå rätt okej just nu. Han ligger relativt lugnt, och jag dör en smula av gulligheten i att han numera inte ligger och klöser mig i ansiktet och sliter mig i håret, utan snarare mjukt men bestämt liksom känner av mitt ansiktes konturer med fingertopparna, och håller fast i en hårtest. Försäkrar sig om att mamma finns där, och håller fast så att hon inte ska försvinna. Ibland rullar han över mot B, och ligger och smeker och drar lite i hans skägg. Jo, pappa är där också.

Igår kväll var H svårnattad, och ville inte släppa taget om tutten även fast han somnade, utan vaknade och gnydde så fort jag försökte ta mig loss. En timme senare kunde jag komma ner och göra B sällskap en liten stund innan jag var tvungen att sova själv. Sedan vaknade H vid 02 och ville upp till mig, vilket han så klart fick.

Jag tänker inte försöka hålla honom borta från vår säng när han så tydligt vill sova med oss, även om jag längtar efter att han ska kunna sova en liiite längre tid i sin egen säng, så att jag får mer än tre timmar ensam. Förut sov han alltid i egen säng till 4-5, även om det var länge sedan han hade en så obruten natt nu. Men det är kanske så att han anpassat sig efter att mamma försvinner tidigare, och vaknar tidigare så att han ska hinna få sin natt-/morgonamning och kramas en stund.

Två små risgryn till är förresten på väg upp genom tandköttet. Tand nummer 7 och 8, på vardera sidan om de tidigare ensamma två framtänderna i nederkäken, dyker upp vilken dag som helst, eventuellt har den högra redan brutit igenom en liten, liten bit.

Nu har jag tagit mig en liten kaffepaus, och ska sätta tänderna i lite arbete. Den här veckan blir lite upphackad, eftersom jag och B bytte måndag och tisdag med varandra, och B behövde åka in till sitt kontor på torsdag. Så jag får jobba heldag idag, och arbeta lite hemifrån imorgon istället. Om jag går upp tidigt hinner jag förhoppningsvis få en del gjort innan B ska iväg…

Innan vi fick H tog jag med mig våra Sagaform-muggar med lock till kontoret. Och det var ju typiskt, för de hade varit perfekta att ha under bebistiden. De håller kaffet varmt länge, och det går oftast att rädda upp situationen innan det är kaffe överallt om de skulle råka välta. Jag måste nog köpa ett par till för att ha hemma.

IMG_4665
Jag älskar min kaffemugg!

På återseende, och ha en bra onsdag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.