Vaccination avklarad!

Det gick hur bra som helst med MPR-vaccinet (mässling/påssjuka/röda hund) i förmiddags. H verkade inte ens känna sticket i armen, utan mest bara tittade nyfiket på vad BVC-sköterskan höll på med. Inte ett pip och inte en tår.

Vi tidigarelade ju vaccinationen, som egentligen ges vid 18-månaderskontrollen, eftersom vi klurar på en liten Europatripp i oktober. Mässling och andra otrevligheter finns ju faktiskt såpass nära som Tyskland. Och eftersom eventuella biverkningar inträffar cirka en vecka efter vaccination så blev det alldeles lagom idag. En vill ju helst inte ha en febrig unge i bilen på Autobahn…

Vi passade på att få en vikt och längd också, när vi ändå var där. 79,5 cm lång och 11,8 kg tung var vår lilla trettonmånadersklump! Lite över medelkurvan på båda parametrarna, men fullt proportionerlig. Alltså 2 cm och 400 g upp den senaste månaden. Tur att vi inte köpt så mycket i strl 80, för den verkar passera snabbt.

Nu är jag på jobbet och ska köra järnet några timmar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.