Tråktisdag

Idag är vi bara hemma, jag och H. Han började bli småsnuvig i söndags, och igår kväll var han rätt snörvlig. Själv hade jag också ont i halsen igår. (Vi var ju på öppnis i fredags, va…)

H vaknade vid 23-tiden igår kväll, och jag vet inte hur länge han höll på att härja runt i vår säng innan han slutligen somnade. Men det är ju inte så lätt när man är liten och har ont i halsen och näsan rinner… Men sedan sov han helt okej med oss fram till ”normal” tid på morgonen, strax före 08.

H har varit pigg idag, men haft rinnande näsa och varit lite smågnällig, och jag har varit trött och känt mig allmänt vissen. Så vi har bara hängt hemma idag och gjort så lite som möjligt. Jag bakade filmjölkslimpor igen, och testade detta recept, som blev bra, om än något kompakt.

IMG_4576

H sov middag i vagnen stående i hallen, och somnade själv efter bara några gångers smågnäll. Drygt två timmar låg han där och sov. Det brukar gå bäst att sova i vagnen när han är lite snuvig, så han har huvudet lite högt samtidigt som han får tryggheten i att höra mig stöka i köket alldeles intill, istället för att vara själv på övervåningen.

Till lunch åt vi köttfärssås, som jag gjorde en gryta av i söndags för att ha snabb middag redo igår kväll, och sedan räcker det till två luncher också. H brukar älska köttfärssås, men idag ville han bara äta lite grann. Men det är väl förkylningen som spökar, antar jag. Han tvärnobbade även middagen, som är en av mina favoriter; en snabb, lättlagad och jättegod laxchowder. Antingen var det förkylningen även där, eller så var chilismaken lite för stark för honom. Han har i och för sig inte reagerat på kryddor förr… B lyckades lura i honom en burk barnmat till slut, men det krävdes en tidning att bläddra i som distraktion.

Imorgon ska vi till BVC för vaccination. Hoppas det går bra även om H är lite snuvig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.