Veckohandling, regnskydd på Bee3, nya kläder… och en blåtira.

Idag har jag och H haft det riktigt bra. Efter att vi båda fått i oss frukost och slappat en stund trotsade vi höstrusket och promenerade till affären för att göra veckans matinköp.

Det är mest jag som sköter handlingen (och matplaneringen) hemma, så det brukar jag roa mig med på min mammalediga tisdag. Då handlar jag för tisdag-torsdag, för att lämna öppet för vad vi nu känner för på fredagen; äta ute, köpa hem takeout, köpa färska skaldjur eller annat. Sedan handlar vi för helgen och måndagen antingen på fredagen eller lördagen.

Vi hade mycket hemma, så jag tog Bugaboo Bee3 till affären. Den klarar max en matkasse. Jag tänkte passa på att testa regnskyddet från Tullsa, som jag ännu inte testat på den vagnen. Och det gick fint.  IMG_4426

Jag körde vagnen framåtvänt, för H var vaken och på gott humör, och i den lilla öppningen som regnskyddet lämnar ville han nog hellre se annat än sin gamla morsa. Det gick inte att ha handtaget igenom hålet på regnskyddet, men det behövs inte heller på Bee3 eftersom regnskyddet går att dra ner hela vägen bakom ryggstödet. Passformen var inte lika bra som på Buffalon, men absolut helt okej.

IMG_4423

 

H fick ha på sig sin nya fleecejacka och mössa som jag köpte på Polarn o. Pyret i fredags, och verkade ha det rätt gott där inne under regnskyddet. Jag fick korva mig in i min något för tighta regnjacka, och sen bar det iväg.

IMG_4427

När vi väl kom till affären var H fortfarande på väldigt glatt humör, och pekade i vanlig ordning hejvilt på allt han såg och ropade ”Däh?” eller ”Dåh?” som uppmaning för att jag skulle berätta vad allt heter.

IMG_4432

Här är förresten hela klabbet som jag köpte på P o.P i fredags; fleecejackan, mössan, en urgullig tröja med lejon på, ett par nya jeans, fyra par strumpor och ett par tumvantar. Synd bara att det inte fanns någon body med lejonmönstret, för jag undviker fortfarande tröjor i mesta möjliga mån. Men det blir säkert bra med det också, bara han börjar gå någon gång så att gravitationen hjälper till att hålla tröjan på plats. Och jag köper 86-92 nu, mein gott vad fort det går!

IMG_4415

Vi käkade minestronesoppa till lunch båda två, och H tyckte det var jättegott. Det är verkligen skönt att göra en hel gryta med mat på söndagskvällen, som sedan kan bli middag på måndag och i bästa fall flera luncher efter det. Soppan kan nog räcka till lunch åt oss alla tre imorgon också.

H ville bara sova middag i trekvart fastän han inte sov förrän efter lunch, och sedan har det varit full fart. Han lyckades ramla två gånger på raken när han klättrade på sina leksaker, och nu har det dykt upp en blåtira högt upp på ena kinden/under ögat. Stackars liten…

Nu ska jag börja förbereda middagen. Idag blir det kokt koljafilé med dillsås, potatis och haricots verts. Sedan köpte jag en grillad kyckling som ska räcka till fried rice imorgon och soppa på torsdag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.