Jobbig unge, nya skor och en massa bakning…

… blir sammanfattningen av helgen så här långt.

H har haft det lite jobbigt med sömnen på sistone. I fredags sov han bara middag en halvtimme, på väg från Stora Skuggan till Universitetets pendeltågsstation, och sedan sov han bara några timmar själv på kvällen innan det var dags för oss att gå och lägga oss. Då ville han absolut sova med oss, och som vanligt på sistone härja nåt alldeles förskräckligt på sin stackars mor från småtimmarna och framåt. Före åtta var det sedan dags att upp och hoppa! Han kan kravla ner från sängen själv nu, så när det är dags att gå upp är det dags att gå upp…

Igår sov han också bara middag en dryg halvtimme. Vi höll honom vaken på eftermiddagen i förhoppningen att han skulle sova bra på kvällen igår. Och han sov bra på kvällen, det gjorde han.

Vi åt middag på tu man hand och helt utan trösta-barnet-avbrott. Vi ugnsbakade ett par rödingfiléer, och gjorde sås på kantareller till. Till såsen inspirerades vi av det här receptet, men med gula kantareller istället för trattisar, och lite extra smaksättning i form av en skvätt soja och ett par nypor krossad rosépeppar. Till det drack vi en flaska Brocard Chablis Premier Cru Montée de Tonnerre, som vi haft liggande i källaren i några år. Vi var väldigt nöjda med middagen; min idé med fina-fisken-lördag känns lovande så här långt!

Efteråt lyxade vi till och med till det med en liten avec till kaffet, och kvällen var upplagd för romantik. Tills H vaknade just när vi var på väg att få till det. Och vägrade somna om. Ambitionen fanns att han skulle få amma och somna med oss, och sen skulle vi lägga tillbaka honom i spjälsängen, smyga ut och fortsätta where we left off. Haha, eller hur va? En kvart senare låg hela familjen och snarkade. Bättre lycka nästa gång…

Imorse var det operation Plåga Mamma från småtimmarna igen, och upp klockan 08. Jag är så trött så det bara snurrar i huvudet efter den senaste veckans sömn och amningsstrul.

Men han är himla glad och go’ när han är vaken, skruttefisen, så det är inte bara elände. Långt därifrån. Han pekar outtröttligt på allt och vill veta vad saker heter. Bil, träd, staket, buske och lampa gick på repeat under promenaden igår. Han försöker säga bil, men det blir mest Dll (som om han säger dill med ett obetonat i och tämligen grötiga l). Maten går ner utan problem igen, bara han får något att pilla med under tiden, eller en egen sked så han kan träna på att äta själv under tiden som jag matar.

Jag fick med mig en klase bruna bananer från kontoret i torsdags, som jag i helgen sett till att baka banankaka på. Mitt standardrecept blir som en mjuk pepparkaka med banan, men eftersom jag hade så mycket bananer testade jag en annan variant också, nämligen denna med choklad. Den blev verkligen helt ljuvlig. Vi använde ett par ”slattar” mörk choklad som låg och skräpade hemma, en plain 70 % och en med blåbär. Helt klar en utmanare till standardkakan. Lite mer jobb, men den blir med mörk choklad även en utmärkt liten dessertkaka, utmärkt med kaffe och avec. Jag läste fel i receptet och råkade ha i 175 gram (!) smör istället för 75 gram (hej sömnbrist!), men det blev gott ändå, efter en något längre tid i ugnen…

Och så har jag fortsatt testa filmjölkslimpor med äpple i. Denna och denna blev det idag. Nu provåt jag när de kom direkt från ugnen, och inte hunnit sätta sig ännu, men spontant så var nog förra veckans variant vinnaren av de tre.

IMG_4362

Mmm, det var helgen så här långt. Förutom att jag hämtade mina nya skor hos postombudet, då. Foträta och vattentäta med Gore-Tex, från Ecco.

IMG_4354

Rätt snygga ändå, och en ska inte underskatta glädjen i att få komma till kontoret med torra fötter nu när höstrusket snart är här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.