Fullspäckad fredag

Idag for vi hemifrån redan vid nio, för att inte komma hem förrän sju på kvällen.

Förmiddagen spenderades på Stora Skuggans 4H-gård med öppnis. Själva hade vi aldrig kommit på tanken att bege oss ut på äventyr tidigt på förmiddagen. Det passar liksom inte våra rutiner, som består av frukost, byte av bajsblöja, lek, sovstund och sedan lunch. Först därefter har vi andra aktiviteter.

Men inte idag. Klockan nio åkte vi hemifrån. H kom direkt från frukostbordet, och jag var utmattad efter H:s morgonhärjande i sängen, omfattande tvångsamning timmar i sträck och storgråt om man försökte sticka till honom en napp istället. (Den kränktheten!) Varje försök att sova avbröts omgående genom att jag plötsligt hade ett helt litet finger med vassa naglar i näsborren/örat/tandköttet.

Utan frukost, trött och grinig var jag. H var glad till att börja med. Det var samling med sångstund på gräsmattan först, och H levererade den sedvanliga efter-frukost-bajsblöjan PRECIS när sången skulle börja. Så jag fick sitta och sjunga med en liten stinkunge i knät. Det hade inte mottagits väl av H om jag försökt smita iväg från sångstunden.

Efter blöjbytet kollade vi in djuren. H gillade minigrisarna och kaninerna. Sedan blev jag biten hårt i handen av en häst. Den verkade inte sur eller så, men började läppja på min hand (efter godis, kanske?) och sedan bara bet den tag över min tumme och höll fast den som i ett skruvstäd. Aj.

Vi gick till kaféet när det öppnade. Det var flera öppnisar där, och jag såg ingen jag kände när vi skulle ta plats, så jag tog ett nytt bord. Och där blev vi sittande själva, jag och H. Inte för att det gjorde något – jag är helt sjukt osocial på förmiddagarna. Ett antal koppar kaffe och en flera timmar lång startsträcka krävs innan jag orkar umgås med andra än de närmaste. H började också bli grinig när hans vanliga sovtid passerades, och hällde ut typ halva sin klämmis i vagnen.

Jag tänkte att det var lika bra att han fick sova, så jag fällde ner ryggstödet på vagnen och började gå längs grusvägen. H sov snart, så jag fortsatte gå. Kom till universitetet och tog mig vidare till köpcentret närmast hemmet. Kunde inte låta bli att shoppa lite på Polarn o. Pyret, och gick sedan och handlade lite kläder till mig själv medan H jobbade hårt med att ta av sig och kasta iväg sina strumpor.

B dök upp efter en stund, och vi käkade lunch ihop och shoppade lite till. Sedan fick jag en drop-in-tid hos frisören och klippte av trasslet. Så skönt! Det var ett år sen sist…

Vi var hemma först vid sju, sedan fick H mat, duschades och nattades. Vi föräldrar har nyligen ätit klart, och sängen lockar. God natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.