Sovmorgon, spontanpresent och ett dåligt ostron

Yup, det får bli sammanfattningen av denna lördag.

Efter en stökig natt med H bjussade B på en riktigt lång sovmorgon, som verkligen var välbehövlig. Han hade tagit H på långpromenad, och kom hem lastad med frukostbröd och fikabröd. Och en present till moi, helt utan anledning. En jättefin silkesscarf i rosa och beiga toner.

Jag blev så glad och inspirerad att jag gjorde mig till och satte upp håret inför vår planerade promenad till köpcentret. Började sminka mig också, med någon sorts BB-cream jag fått ett prov på i något sammanhang. Vi skulle gå och köpa fisk i köpcentret, eftersom jag utnämnt lördag till finfiskdag i hushållet. Bra tillagad fisk är ju så himmelskt gott, men något vi inte är så bra på, utöver enkla vardagsrätter med lax och torsk. Men vi fick bråttom, så något smink utöver krämen blev det aldrig. En bit in på promenaden kom jag dock på att det var onödigt att stressa – vi kunde ju lika gärna käka middag på fiskbutikens restaurang!

Sagt och gjort, vi satte oss ned och beställde in en flaska vitt och tre ostron var till att börja med. Jättegott! Sedan fick B abborre till huvudrätt, och jag havskatt, som jag delade med mig av till H. Helt ok, men inget man skrev hem om, direkt. Sedan började vi promenera hemåt. Rätt snart började jag dock få oroväckande känningar i magtrakten. Uh oh! Det blev en mycket plågsam promenad hemåt, och en viss… utrensning, kan vi väl kalla det, ägde rum. Något av ostronen kan inte ha varit helt kurant.

Magsmärtan när man ätit något dåligt och måste gå några kilometer hem, det (kombinerat med vanlig mensvärk) är det närmsta jag kommit födslovärkar utan att faktiskt föda barn, och så jag alltid beskriver smärtan vid barnafödande för någon som inte fött barn. Sättet det liksom kommer och går i vågor: ena stunden är man helt ok, nästa har man Freddy Krugers knivhänder grävande i magtrakten, och svetten bildar pärlor i pannan. Och en måste härda ut.

Tack och lov var jag helt återställd sedan, och jag och B har slappat med varsin drink och en skål popcorn efter att H somnade.

Imorrn blir det städning och förhoppningsvis lite bakning och annat på alla äpplen som håller på att förgås i trädgården.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.