Livsleda de luxe

Idag har jag haft en riktigt dålig dag. Den började med att jag sopade ett kristallglas i golvet (av misstag), och slutar med att jag sitter och är asförbannad och inte kan sova för att jag är så arg.

Inget som har något alls med H att göra, vi hade en bra dag igår. Vi promenerade ungefär en mil, delade på en pasta bolognese i köpcentret, och hade sedan en trevlig kväll hela familjen med en av B:s vänner på besök över middagen. Måhända blev det något glas vin för mycket, men inte så att det räcker som förklaring till mitt mående idag. Har bara varit extremtrött och känt allmän olust till ALLT. Ingenting har känts roligt, och jag har inte velat/orkat göra någonting. Det är säkert PMS:en som spökar nu igen, för det är dags för mens igen när som helst.

H har tacksamt nog varit väldigt lugn idag, ätit snällt och lekt själv långa stunder. Jag har såklart uppbådat lite ork och lekt en del med honom också. Det mesta handlar om läten för H just nu; fåret (och hästen, och hunden och ibland även flygplanet) säger ”ähhähhä” och bilen säger ”bwumbwumbwum”. Han sitter och håller upp leksaksgrisar, -kor och -hästar och så ska jag låta som det han håller upp. Mycket roligt!

Utöver min enorma trötthet och olust så har B varit som ett åskmoln hela dagen, bara svurit och surat och varit allmänt lättretlig. Vilket har stört mig alldeles enormt, och kulminerade nyss när han skulle gå upp och lugna H, som vaknat till, och kom nerrusande efter en stund med H fortfarande gråtande i sin säng och tyckte att vi lika gärna kan gå och lägga oss också. Vi var mitt inne i ett avsnitt av ”Walking dead” som vi nyss börjat se om, och jag var inte det minsta sugen på att gå till sängs.

Jag sprang upp och tog hand om det stackars skrikande barnet, som somnade om efter fem minuters kram och tutte på sängen. Då klampar B in och ska sova, inte det minsta tyst och diskret, så H vaknar till på en gång. Mycket förbannad mamma ska nu försöka sova, och hoppas morgondagen blir bättre.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.